Zvonko Milas počasni građanin Ljubuškog

Državnom tajniku u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonki Milasu, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, u ponedjeljak je uručeno posebno priznanje “Počasni građanin općine Ljubuški”.

Priznanje je izraz zahvalnosti Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske za vrijednu i značajnu potporu u izgradnji Dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju, obnovu kinodvorane u Kulturnom centru te nabavu posebnog vozila za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” Ljubuški, priopćeno je iz Ureda državnoga tajnika.

“Ova nagrada i priznanje snažan je poticaj koji nas obvezuje da nastavimo i dalje poticati kvalitetne programe i projekte koji doprinose boljem životu i prosperitetnijoj budućnosti Hrvata ovog kraja. No isto tako želim reći da potpora koja pružamo nije samo naša dužnost, zakonska ili ustavna obveza. Pripadnost hrvatskom narodu nije definirana zemljopisnim granicama. Dijelimo kulturu, baštinu, tradiciju, jezik, povijest, ali i budućnost. U svakom smo pogledu oslonjeni jedni na druge. I jedni bez drugih niti smijemo niti možemo”, rekao je tim povodom državni tajnik.

Prethodno se Milas sastao s načelnikom općine Ljubuški s Nevenkom Barbarićem te je u njegovoj pratnji obišao projekte koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske.

Milas je posjetio i Franjevački samostan sv. Ante Padovanskoga (Humac) u okviru kojeg se nalazi najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine, u kojem je izložena Humačka ploča iz XII. stoljeća, najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice – bosančice) na području BiH, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.