Zvijezda ”Ludih 70-ih” osuđena na 30 godina zatvora zbog silovanja

Američki glumac Danny Masterson (47) osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog silovanja dviju žena, prenose američki mediji.

Zločin se dogodio prije 20 godina.

Sutkinja Višeg suda u Los Angelesu Charlaine Olmedo izrekla je kaznu 47-godišnjoj zvijezdi serije Lude 70-e nakon što je odbacila zahtjev obrane za novo suđenje i saslušala izjave žrtava. Gospodine Masterson, vi ovdje niste žrtva. Vaši postupci prije 20 godina oduzeli su drugoj osobi izbor. Vaši postupci prije 20 godina bili su kriminalni i zato ste ovdje, rekla mu je sutkinja.

Niste osuđeni na temelju glasina, aluzija, tračeva i nagađanja. Osuđeni ste na temelju dokaza koje je 12 ljudi u poroti smatralo vjerodostojnima. Osuđeni ste jer je svaka od žrtava nekome prijavila silovanja nedugo nakon što su se silovanja dogodila, dodala je. Mastersonova supruga rasplakala se nakon presude.

Porota od sedam žena i pet muškaraca proglasila je Mastersona krivim po dvije točke optužnice nakon sedam dana vijećanja. Oba napada dogodila su se u Mastersonovoj kući u Hollywood Hillsu 2003., kada je bio na vrhuncu slave, u vrijeme emitiranja Ludih 70-ih, u kojima je glumio Hydea.

Treća točka optužnice odbačena

Porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu o trećoj točki, tvrdnji da je Masterson silovao i svoju dugogodišnju djevojku.

Danny Masterson sa suprugom

Presuda je donesena na drugom suđenju nakon što porota nije uspjela donijeti presude po tri točke optužnice u prosincu 2022. Suđenje je tada bilo poništeno. Tužitelji su tvrdili da je Masterson iskoristio svoju ulogu u Scijentološkoj crkvi – čije su članice tada bile sve tri žene – kako bi izbjegao posljedice desetljećima nakon napada.

Drogirao i silovao žene

Masterson je navodno stavljao drogu u piće ženama kako bi ih mogao silovati, rečeno je na suđenju tijekom lipnja. Tužitelji su tvrdili da je silovao tri žene, uključujući i dugogodišnju djevojku, u svojoj kući u Hollywood Hillsu između 2001. i 2003. godine.

Glumac nije svjedočio niti su njegovi odvjetnici pozvali svjedoke. Obrana je tvrdila da su djela bila sporazumna i pokušala je diskreditirati priče žena ističući promjene i nedosljednost tijekom vremena.

Scijentološka crkva odigrala je značajnu ulogu u suđenjima. Sutkinja Charlaine F. Olmedo dopustila je svjedočenje stručnjaka o strategiji crkve, a tužiteljice su izjavile i da su osjećale da ih u sudnici neki pripadnici crkve zastrašuju.

Dvije žene, koje su poznavale Mastersona iz društvenih krugova u crkvi, rekle su da im je on dao piće i da su se onesvijestile prije nego što ih je nasilno silovao 2003. Treća, tadašnja Mastersonova djevojka s kojom je bio pet godina, rekla je da se probudila i vidjela da je siluje te da ga je povukla za kosu kako bi ga zaustavila.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Pa eto, barem se ponekada dogodi pravda. Nazalost trebat ce proci dugo vremena, dok vecina muskaraca prestane gledati na zenu kao manje vrijednu od sebe i dok se u drustvenom smislu muskarac i zena ne izjednace. Dok se to ne dogodi puno muskaraca ce cesce zlouporabljavati svoju povlastenu poziciju u odnosu na zene, a puno ce ih biti nasilno; fizicki, psihicki i/ili emocionalno. Sto je na kraju krajeva jako tuzno i tragedija za sve.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.