Žuti meteoalarm u BiH: Ekstremno visoke temperature

Federalni hidrometeorološki zavoda proglasio je danas žuti meteoalarm za područje Bosne i Hercegovine zbog visokih temperatura zraka. Kako je priopćeno iz ovog Zavoda, do kraja tjedna, kao i tijekom idućeg tjedna (od ponedjeljka do petka) očekuju se visoke dnevne temperature zraka, uglavnom, od 31 do 38 °C.

U prvom dijelu sljedećeg tjedna, na sjeveru i jugu naše zemlje, lokalno maksimalne vrijednosti mogu dostizati i vrijednosti do 40°C.

Nedim Sladić, meteorolog iz Sarajeva, ranije je za N1 kazao da drugi toplinski val zapljuskuje Bosnu i Hercegovinu od četvrtka.

“Jačanjem grebena anticiklone sa zapada Europe, iz područja sjeverne Afrike preko zapadnog Mediterana na Balkan prelit će se osjetno toplija zračna masa u jugozapadnoj visinskoj struji, a tome će doprinijeti i oformljeno ciklonalno polje oko obala Portugala i Gibraltara”, pojasnio je on.

Kako je ranije najavljeno iz Federalniog hidrometeorološkog zavoda, u vremenu od 6. do 12. moguća je kiša u vidu lokalnih pljuskova na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, a najviše padavina očekuje se u središnjim i južnim krajevima naše zemlje. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 13. do 15, a novo pogoršanje od 16. do 19. ovog mjeseca, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi N1.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.