Županijski indeks otvorenosti prezentiran u ŽZH

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić održao je sastanak u Širokom Brijegu s predstavnicama Udruge “Zašto ne” Danirom Karović i Aminom Izmirlić Ćatović.

Na sastanku je prezentiran projekt Županijski indeks otvorenosti, koji je pokrenut krajem 2021. godine uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a koji mjeri otvorenost i transparentnost svih deset županijskih vlada i skupština u Bosni i Hercegovini.

Osim prezentacije ovog projekta, predstavnice Udruge ”Zašto ne” upoznale su Ćosića s rezultatima indeksa otvorenosti, prošlogodišnjeg istraživanja provedenog u sklopu navedenog projekta.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke izrazio je interes za nastavak daljnje suradnje Vlade na čijem je čelu te istaknuo značaj otvorenosti i transparentnosti kao jednog od ključnih osnova demokracije.

Također, predsjednik Ćosić je naglasio da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke pristupila izradi Strategije komunikacije tijela uprave Županije Zapadnohercegovačke, koja će u konačnici omogućiti veću otvorenost rada institucija prema građanima i cjelokupnoj društvenoj zajednici Županije Zapadnohercegovačke, objavljeno je na službenoj stranici Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada ŽZH)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.