Župa Drvar traži pomoć

Radovi prve faze izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom u župi Drvar teku zacrtanom dinamikom i u planu je do početka zime crkveno izdanje staviti pod krov.

Kako je priopćeno iz župe Drvar, nakon blagoslova kamena temeljca koje je obređeno početkom travnja, građevinsko poduzeće “Komotin” iz Jajca započelo je odmah s radovima na izgradnji ovog dugoočekivanog objekta.

Do danas je urađena vrlo zahtjevna sanacija postojećih i dogradnja novih temelja na postojećem objektu, izlivena je temeljna ploča, obavljena većina betonskih i armirano-betonskih radova, uključujući i dogradnju galerije (kora) te zidarski radovi.

U tijeku su završne pripreme za postavljanje kose krovne konstrukcije, a limarskim radovima bi završila prva faza dogradnje i rekonstrukcije pastoralnog centra koja je procijenjena na oko 204.000 maraka.

Zahvaljujući osiguranim financijskim sredstvima preko javnog poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH te pomoći drugih dobročinitelja, omogućen je početak radova na izgradnji pastoralnog centra.

Svojim novčanim prilozima u izgradnju su se uključili i sami župljani Drvara, kao i Blaženko Mandić, vlasnik poduzeća “Poljani” d.o.o., koji je donirao građevinski materijal u vrijednosti 20.000 KM.

Iz župe Drvar pozvali su sve ljude dobre volje, a posebno nekadašnje župljane Drvara, da molitvom i financijski pomognu nastavak izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom.

Kako pomoći?

Svoje priloge možete uplati na žiro-račune (KM i devizni) župe Drvar.

Župa Sv. Josipa Drvar (račun u KM)

(za izgradnju pastoralnog centra)

Rač.br: 3381502281415165

UniCredit Bank d.d. Mostar

Devizni žiro račun župe Drvar:

Župa sv. Josipa Drvar

Omladinska 9, BiH-80260 Drvar

IBAN: BA393381504881418394

SWIFT: UNCRBA22

UniCredit Bank d.d. Mostar

(www.jabuka.tv)15 komentara

  • Gore Hrvati nemaju nista, ne daju im dozvolu za crkvu, cak niti da groblje svoje ograde vec moraju se izvan Drvara pokapati, tako da prvo se raspitaj pa napisi. Ovo je prebitno, a također treba raditi na tome da se mogu i zaposliti gore

   • Kakva propaganda… Daj ti ljudima posla, a to kome je ”prebitno” da ima Crkve, Sinagoge, Dzamije, kad se nista drugo u drzavi ne pravi, o tom potom, svatko moze ispuniti sve svoje religijske potrebe i unutar svoje kuce ako zeli, ili naci drugi nacin, a bez kruha i vode, odnosno posla, ne moze ama bas nikako.

    • Nije to, na žalost, stvar “Crkve, Sinagoge, Džamije, religioznosti, kruha i vode odnosno posla” već svirepog pokolja iz 41. koji se dugo “slavio” (a i danas se “slavi”) kao “Dan ustanka naroda BiH”. To je perverzija kakve rijetko ima.
     Jugo-komunisti, svih boja, i veliko-srbi svetosavci nisu doživjeli katarzu, bez koje nema lijepe budućnosti, makar svi drvarčani i uopće ovdašnji ljudi bili milijunaši odreda.

   • To je Srbsko, nema Hrvata starosjedilaca 2% . Naseljeni Hrvati iz Bosne odiše u Njemačku , samo bacanje para praviti nešto takvo

    • Naravno da je srpsko. Poubijali su hrvate u drugom svjetskom ratu i iza drugog svjetskog rata i sad je to srpsko. Isto tako protjerali su hrvate iz posavine i sad je i to srpsko. Bravo.

    • Marko Prave crkvu kao spomenik Drinskim mučenicama atko znaš tko su one ako ne odi malo na Internet pa pogledaj. napisao:

     Nikada neću shvatit ljude koji se protive izgradnji bilo kojeg vjerskog objekta. Ako ne možeš pomoć koje ti je zadovoljstvo prozivat crkvu i vjernike i ismijava tako plemenito djelo. Isus je rekao ne bacajte bisere pred svinje mislim da je svaki kom suvišan!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.