Zrinjski postavlja nove reflektore na stadion i natkriva zapadnu tribinu?

Zrinjskom rezultatski u ovoj sezoni baš i ne ide tako dobro, ali operativno je taj klub posljednjih godina puno napredovao.

Ipak, trenutne rezultate na stranu, infrastruktura kojom ovaj klub raspolaže vjerojatno je i najveći problem mostarskoga kluba, koji je ne tako davno najvažnije europske utakmice morao igrati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu umjesto na svom stadionu, piše Večernji list BiH.

Klub je plasmanom ove sezone u Europu zaradio i neka sredstva, nešto više od milijun eura. Inače, proračun Zrinjskog na godišnjoj bazi penje se i do neka tri milijuna maraka, ali problem je to što više od 80 % tog proračuna Zrinjski skupi igranjem u Europi i inozemnim transferima, dok manji dio proračuna čine sponzorska davanja te pomoći institucija i prijatelja kluba.

Jasno je onda kako je davno Zrinjski prerastao lokalni okvir te kako na višoj razini može rasti jedino uz veću zaradu ostvarenu u Europi ili na tržištu igrača.

Spremamo se uskoro za velike radove kako bi naš stadion u što skorije vrijeme došao do treće UEFA-ine kategorije te kako bi se na njemu mogle igrati utakmice 3. i 4. pretkola europskih kupova. Za taj pomak potrebna su nam znatna ulaganja, kao i susretljivost lokalne zajednice. Neki od tih procesa su već pokrenuti i nadamo se kako će uskoro biti provedeni. Ako sve bude po planu, nadamo se kako ćemo uskoro imati preduvjete za višu UEFA-inu kategoriju, kazao je za Večernji list izvršni predsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

Za 3. UEFA-inu kategoriju, između ostalog, Zrinjskom su potrebni novi reflektori, a samo ta investicija “teška” je oko 800.000 KM. Taj proces je već u tijeku. Pola od tog novca osigurava UEFA, dok ostatak treba osigurati mostarski klub, kao i lokalna zajednica. Riječ je zapravo o trojnom ugovoru, što je UEFA-ina praksa. Zrinjski po tom pitanju očekuje samo pisanu suglasnost i može se ući u taj projekt.

Uz to, Zrinjski će uskoro krenuti s natkrivanjem zapadne tribine jer mostarski stadion za višu UEFA-inu kategoriju mora imati veći broj natkrivenih mjesta. Osim toga, klub mora nabaviti i brojčanike, što je i najmanja investicija od navedenih, ali za bh. prilike sve to znači velika novčana izdavanja.

To je ono što smo mi kao klub trenutačno u stanju provesti, a što ne bi trebalo ugroziti funkcioniranje sportskog segmenta i klupske radne zajednice, dodao je Šulenta.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Natkriva Zrinjski zapadnu tribinu? Volio bih vidjeti arhitekta koji će to izvesti. Nego, ovo je šarena HDZ – ova predizboprna pričica u koju će samo budale povjerovati. Opet će Zrinjski na Pecaru, ako se uopće plasira u Europu.

  • Natkriva Zrinjski zapadnu tribinu!?? Volio bih vidjeti arhitekta koji će to izvesti. Nego, ovo je šarena HDZ – ova predizboprna pričica u koju će samo budale povjerovati. Opet će Zrinjski na Pecaru, ako se uopće plasira u Europu.

  • Kad su mogli u širokom postaviti običnu liminu i natkrit onu mišiju rupu zašto to nebi u Mostaru mogli uraditi stadion Bravo Zrinjski samo naprid da netrebate ići u selo igrati utakmicu.

  • Di je široki bio u nogometu do 1990. Godine do pojave adz rvtatina kiselih otrovnih njuški? Mali obični klub. Zato najboje vam je šutati lištičani.

    • Glupane di je Zrinski bio do 1990 god ili mislis da je Zrinski nasljednik veleza ako je tako onda si ti velezovac a ne Ultras de suti glupi hinjo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.