Zračno povezivanje Stuttgarta i Mostara možda već iduće godine

Tijekom posjeta Heilbronnu i Stuttgartu, gospodarstvenici grada Mostara i predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije posjetili su zračnu luku Stuttgart, gdje je održan sastanak na temu Uspostavljanje zračnog prometa na liniji Mostar –Stuttgart.

U nazočnosti zastupnik u njemačkom parlamentu Josipa Juratovića (SPD), direktor odsjeka za zračni promet zračne luke Stuttgart Wolfgang Müller, upoznao je goste iz Hercegovine sa stanjem i prometog stuttgartske zračne luke. Direktor zračne luke Mostar Marin Raspudić prikazao je rad i kapacitete zračne luke Mostar te izrazio želju povezivanja Mostara sa Stuttgartom i ostatkom svijeta.

po2

Neshvatljivo je da zračna luka Mostar koja se nalazi pored jednog od najvećih Marijskih svetišta u Europi, u koje godišnje dođe oko milijun i pol hodočasnika od kojih po procjenama najmanje polovica dolazi zračnim putem, ne dolaze preko zračne luke Mostar nego preko Splita i Dubrovnika koji su nekoliko sati udaljeni od Međugorja. Mostarska zračna luka Mostar, koja je lani imala sto tisuća uglavnom talijanskih putnika, je udaljena svega 20-tak minuta od Međugorja, kazao je Raspudić ističući jednako kao i njegov domaćin da bi Mostar i Stuttgart za početak mogla povezati i neka od niskotarifnih zračnih kompanija s kojima će se razgovarati.

po

Sastanak u Stuttgartu označen je prvim korakom u iznalaženju rješenja za povezivanje Mostara i Hercegovine sa Stuttgartom i a uspostavi koji će pomoći zračnoj luci Mostar da izađe iz zračne izolacije i poveže se sa ostatkom svijeta , jer bez zračne luke Mostar nema ni mogućnosti gospodarskog razvoja Hercegovine, neka ovaj sastanak bude i jasan signal da se samo uz timsku suradnju svih strana mogu postići vrhunski rezultati i osigurati bolja budućnost, dodao je Juratović koji je ujedno i najzaslužniji što je do ovog sastanka i došlo jer se godinama zalaže za povezivanjem BIH i savezne države Baden-Württemberg u kojoj nakon Bayerna živi najveći broj građana Bosne i Hercegovine. Podršku povezivanju zračnih luka u Mostaru i Stuttgartu izrazio je i Josip Juratović, uz čije posredovanje je došlo do ovog posjeta i razgovora.
Uz Raspudića, u izaslanstvu iz Hercegovine su bili još i glasogovornik Vlade Hercegovačko Neretvanske županije Pero Ćiro Pavlović, direktor zračne luke Mostar Marin Raspudić, presjednik Gospodarske komore grada Mostara Dalibor Miloš, te voditeljica projekta GKM Andrea Čordaš.

(www.fenix-magazin.com | kp)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.