Zovko: Komšić svojim nesmotrenim istupima šteti BiH, trebao bi napustiti poziciju u Predsjedništvu – Jabuka.tv

Zovko: Komšić svojim nesmotrenim istupima šteti BiH, trebao bi napustiti poziciju u Predsjedništvu

Željana Zovko, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu (HDZ) kazala je kako Željko Komšić, koji je bošnjačkim glasovima po treći puta nametnut kao hrvatski član Predsjedništva, šteti Hrvatima, Bošnjacima i Srbima te unosi nemir u BiH.

Dodala je da se o pitanju njegovog (ne)legitimiteta raspravlja unutar Europske unije i UN-a te da, ukoliko BiH želi ući u Europsku uniju Komšić treba napustiti poziciju koju ilegalno zauzima.

Željko Komšić se u redovima Armije RBiH, koja je ugrožavala hrvatski narod, borio protiv HVO-a zahvaljujući kojemu su Hrvati u BiH opstali. RH je smještala bošnjačke izbjeglice kojih je bilo preko 500 tisuća, od kojih mnogi danas imaju hrvatsko državljanstvo. Nesmotrene izjave dolaze od osobe koja nije izabrana od strane hrvatskog naroda, a koje upućuje s pozicije na kojoj ne bi trebao biti, zato što je ta pozicija Daytonsko-pariškim sporazumom pripada onima koje biraju Hrvati, rekla je Zovko u razgovoru za N1.

Podsjećamo, jučer je Demokratska fronta, radikalna bošnjačka stranka, kojoj je Komšić na čelu u skandaloznom priopćenju poručila kako Željana Zovko “spada u red civilizacijskih katastrofa koje su zahvatile Europski parlament, te kako to potvrđuje i njeno zalaganje za uvođenje fašističkih izbornih principa u BiH”, prenosi HMS.

Zovko smatra da Komšićeve “eksplozivne” izjave idu na štetu BiH.

Komšić treba odstupiti

Upitana koliko je realno da BiH uđe u Europsku uniju Zovko je kazala da za takvo nešto treba volja unutar BiH.

Potrebna je volja Komšića da napusti poziciju koju ilegalno zauzima i da je prepuste hrvatskim predstavnicima koji će povesti BiH u EU. U ovom trenutku samo Hrvati dolaze s glasom razuma i prave kompromise unutar BiH, rekla je Zovko te dodala:

Komšić sa svojim svađalačkim tonom šteti i Bošnjacima, i Hrvatima, i Srbima u BiH. Pokrenuto je pitanje na svim razinama unutar EU, čak i u UN-u, da pozicija koju on zauzima nije legitimna, kazala je Zovko.

Međunarodna zajednica mora reagirati

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu ističe da se ne bi trebalo uzimati u obzir ono što izjavljuje Komšić.

Tu treba reagirati međunarodna zajednica koja je zadužena za mir i stabilnost. Tročlano Predsjedništvo u BiH stavljeno je da održava mit i stabilnost u BiH i sa svojim susjednima, a ne da izaziva nemir, rekla je Zovko.

Cijeli njezin razgovor pogledajte u videoprilogu.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Šta ćeš ti reći, pa toga džudžana željka te je kabinet jedno vrijeme dobro stajao.Svaka ti je igrala i svaka dobijala.Inače u zadnje vrijeme Draganu nahvale naši para obavještajni dušmani koji će ćaću svoga prodati za pare ,a naravno kada imamo ovakve kadrove još brza nam je silazna putanja.To je još samo jedna sebična anti-duša koja ima basnoslovna primanja a Bože mi oprosti ni jedoga Hrvatskoga potomka.Dobro nas išta ima ,jedna kuća sa tri člana 7.000-8.000km a druga sa tri člana 7.00km.Koga ce ona voliti i činiti za hrvatski narod.Jedno je tačno izdaj ,prodaj ,mjenjaj dresove i onda si na cijeni jer znaš posao.

  • Da slažem se da je Komšić nepravedni predstavnik Hrvata, ali isto tako i Čović je isto ili još gore rješenje za obične ljude. On je za Jugoslaviju i srpski sluga. Tako da nam ne valja ni jedan. Isti su, a i ti si bez veze . Točka.
    Za dom spremni!

  • Nemaš ti što govoriti”drugarice”.Bitno je da je tebi dobro,jebe se tebi za Hrvatski narod.Da mi je znati samo na koji si način uspjela dobiti to i druga radna mjesta.Niti si pametnija niti ljepša nego druge vjerojatno su u tebi vidjeli nešto “bolje” i lakše,.

  • Gospodja se vozi biznis klasom na racun svih naroda iz BiH i ispija prosseco s muzem, vidjena je vise puta, sramotno, ne moze gospoda s rajom, tugo moja

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.