Zovko izabrana za potpredsjednicu kluba pučana u Europarlamentu

Odlukom Predsjedništva Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) od 21. rujna, u srijedu su održani izbori za predsjednika i 10 potpredsjednika Kluba zastupnika EPP-a.

Za predsjednika je ponovno izabran Manfred Weber, a na dužnost jednog od 10 potpredsjednika izabrana je hrvatska zastupnica Željana Zovko.

Velika mi je čast što sam izabrana za potpredsjednicu Kluba Europske pučke stranke u Europskom parlamentu. Ovo smatram velikim priznanjem rada naše hrvatske HDZ/EPP delegacije, kojoj se ovim putem zahvaljujem na predlaganju moje kandidature, naglasila je Zovko i dodala: Na polovici smo mandata i pred nama je mnogo posla. Radujem se suradnji s kolegama zastupnicima u Predsjedništvu Kluba zastupnika EPP-a.

Zovko je u svom govoru zahvalila kolegama pučanima što su prepoznali njezino dugogodišnje zalaganje u Europskom parlamentu.

Posljednjih godina imala sam čast surađivati s mnogima od vas kao zamjenica koordinatora EPP-a i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove, kao i u svom parlamentarnom radu u Odboru za kulturu i obrazovanje te Pododboru za sigurnost i obranu. U izazovnim vremenima koja su pred nama, radujem se daljnjem radu na napretku, nizanju uspjeha i povećanju vidljivosti našeg kluba zastupnika, zaključila je Zovko.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.