Zoran Tegeltija ispunjava sve uvjete u izboru manadatara Vijeća ministara BiH

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine u četvrtak je na sjednici potvrdilo da kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Naime, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao tijela nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, SIP BiH je u skladu s i na osnovi ovlasti iz članka 10b. i 10c.

Zakona o Vijeću ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Središnej izborno povjerenstvo BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja dužnost narodnog izaslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata SIP BiH će postupiti u skladu s odredbama članka 1.10. Izbornog zakona BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.