Zoran Milinković – NK Široki Brijeg zaslužuje svaki respekt

Nogometaši Borca u jednom od derbija 7. kola BHT Premijer lige BiH gostuju u nedjelju (20 časova) na “Pecari” kod Širokog Brijega, a ovaj susret će ujedno biti i službeni debi trenera Zorana Milinkovića na klupi “crveno-plavih”.

Milinković je zadovoljan kako su nogometaši radili od njegovog dolaska u klub i istakao je da u ovom dvoboju ne može računati samo na Bojana Puzigaću zbog žutih kartona.

“Široki Brijeg je momčad za respekt koja je snagu pokazala i na međunarodnoj sceni. Čeka nas snažan protivnik i bit će to teška utaikmica. Moramo što bolje ući u meč. Protivnik ima kvalitet, ali očekujem da naši igrači pokažu ambiciju” – rekao je Milinković koji nije želio prognozirati ishod susreta i istakao je da od nogometaša očekuje maksimum na terenu, prenose Nezavisne novine.

Milinković je istakao da su u tijeku pregovori sa Simonom Vukčevićem, ali da je još uvijek rano govoriti hoće li iskusni veznjak potpisati za tim iz Platonove ulice?

Asmir Avdukić, vratar Borca kazao je da će utakmica biti zahtjevna te naglasio da se radi o derbiju. Iskusni vratar je najavio da će igrači dati maksimum kako bi ostvarili dobar rezultat, dok je Predrag Zekanović istakao da je cilj osvajanje tri boda.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: