Zoran Galić: Granica je podobro ”šuplja”

”Granica je još podobro ‘šuplja’. U pokrivanju ‘zelene granice’ na 30,5 kilometara imamo jednog policajca”, kazao je, između ostaloga, direktor Granične policije BiH Zoran Galić gostujući u emisiji ”Pod povećalom” na Našoj TV.

Bivši vršitelj dužnosti komesara policije Županije Zapadnohercegovačke te aktualni direktor GP BiH u 60-minutnoj emisiji govorio je o aktualnim problemima u policijskoj agenciji na čijem je čelu, ali dotaknuo se i svog rada u MUP-u ŽZH.

”Prijavljivali su mene, kao Hrvata i katolika, da sam podigao vehabizam u Graničnoj policiji, da veličam ISIL i da vrijeđam američku državu. Imamo interni obračun visokih kadrova u ovoj policijskoj agenciji, taj obračun datira i traje od prije mog dolaska. Ja sam ušao sad tu da presječem. Obično u takvim situacijama kriv si jednima i drugima” izjavio je Zoran Galić.

Komentirao je teške optužbe za mito i korupciju, kao i povezanost u slučaju ”braće Šimić” iz Gruda. Također je istaknuo da Granična policija bilježi najbolje rezultate od osnutka te policijske agencije, ali se dotaknuo i glavnih problema.

”Naša granica je ‘šuplja’. U pokrivanju zelene granice na 30,5 kilometara imamo jednog policajca. Samo 20 posto graničnih prijelaza, od njih 55, zadovoljava standarde Europske unije. Mi imamo takve granične prijelaze gdje naši policijski službenici nemaju osnovne uvjete za rad. Sve su to činjenice i okolnosti koji stvaraju prepreku ili uteg Graničnoj policiji da bude još profesionalnija i učinkovitija”, kazao je Galić.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

    • Ovom covjeku je tesko vjerovati jedno prica drugo radi i upravo on vrsi pritiske i zloupotrebe u zakonu i propisima.,imajuci u vidu da granicna policija mora postovat stavove drugih institucija a ujedno i prava kako gradjana tako i radnika.

  • Galiću ako znaš da su šuplje onda bih trebao znati i gdje su šuplje.Onda to riješi. Najveći kriminal upravo se radi na legalnim graničnim prelazima koji su pod tvojom kontrolom. Svi ste uvezani i dobro živite i dobro se zna čija roba,kada i kako može proći.Ovi sitni šverceri po šumi itd.su samo paravan velikim tajkunima.

  • Gospodine Galicu zelim Vam da ozdravite i sigurno ima u policiji kao i svugdje podmetanja.
    Vi cete uz pomoc Bozju kako i kazete sigurno bit dobro jer imate naboljeg odvjetnika Boga kojem ste sve predali.
    Ja sam prosla bez zastite policije za mog bolesnog sina ,jos se na moje rijeci narugao policajac da ima Boga kao da cu se nacekat .
    Ja imam svoj mir a njega jer je jedan od nacelnika pitam sto ce on mislit i kome ce polozit racun.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.