HDZ 1990 ŽZH: Vratite dostojanstvo prosvjetnim djelatnicima

Županijski odbor HDZ 1990 ŽZH uputio je priopćenje povodom najavljenog generalnog štrajka u srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

HDZ 1990 ŽZH pruža punu podršku Nezavisnom sindikatu uposlenih u srednjim školama ŽZH povodom najavljenog općeg štrajka u svim srednjim školama na području Županije Zapadnohercegovačke, te poziva Vladu ŽZH da sjedne za stol sa predstavnicima Sindikata, te putem dijaloga dođu do dogovora oko postotka povećanja plaće i potpisivanja Kolektivnoga ugovora.

Smatramo da su godinama obrazovni djelatnici kako u osnovnom, tako i srednjem obrazovnom sustavu bili zapostavljeni i nisu bili adekvatno nagrađeni za svoj rad, trud, zalaganje i misiju u društvenoj zajednici. Nedavno povećanje plaće od 5 posto korisnicima proračuna je u biti dimna zavjesa odnosno obmanjivanje javnosti.

Kao što navode iz Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH uz umanjivanja i povećavanja osnovice, jasno je vidljivo kako je plaća u posljednjih 12 godina povećana tek 7 posto, a troškovi života su značajno porasli. Analizirajući proračun Županije Zapadnohercegovačke za 2021. godinu i dodijeljena sredstva od Vlade FBiH u iznosu od 8,3 milijuna KM sveukupni iznos prelazi 100 milijuna konvertibilnih maraka i svakako je u suficitu, te je vidljivo da je idealno vrijeme za postizanje kompromisa, ne samo sa predstavnicima navedenog sindikata, nego sa svim korisnicima proračuna.

Opći štrajk na koji su doslovno natjerani prosvjetni djelatnici u srednjim školama će se negativno odraziti na proces obrazovanja, a Vlada ŽZH je ta kojoj štrajk ne bi trebao biti u interesu zbog odgovornosti prema učenicima, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Antonija Banožić, predsjednica ŽO ŽZH HDZ 1990.

Počinje generalni štrajk u srednjim školama ŽZH: Dovedeni smo pred zid

(www.jabuka.tv)86 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.