Znate li odgovor na pitanje za pola milijuna kuna?

U emisiji kviza Tko želi biti Milijunaš sudjelovao je 32-godišnji Eugen Rožić, srednjoškolski profesor iz Zagreba, kojeg su gledatelji upoznali u prošlotjednoj emisiji.

Zapeo je na 10. pitanju koje je glasilo: “U kojem je ratu Desmond Doss kao nenaoružani vojni bolničar spasio 75 života ne ispalivši ni metka?”

Ponuđeni odgovori bili su: u Američkom građanskom ratu, Drugom svjetskom ratu, Korejskom i Zaljevskom ratu. Eugen je za ovo pitanje iskoristio džoker zovi koji mu je rekao da je riječ o Drugom svjetskom ratu. Odgovor je bio točan te je Eugenu donio 32.000 kuna.

Zagrepčanin, koji je po struci fizičar i FER-ovac, točno je odgovorio i na pitanje za dvostruko viši iznos. Sljedeći džoker iskoristio je na pitanju za 125.000 kuna.

“Što u lijevoj ruci drži Isus Krist na Da Vincijevoj slici Spasitelj svijeta?” glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori bili su: kalež, žezlo, hostiju, kristalnu kuglu. Eugen je zatražio posljednji džoker, čijom su upotrebom u suženu izboru ponuđenih odgovora ostali žezlo i kristalna kugla, a ispali kalež i hostija. Za konačan odgovor odabrao je kristalnu kuglu, što je bilo točno.

A točno je odgovorio i na sljedeće pitanje i naposljetku otvorio pitanje za pola milijuna kuna.

“Koji se naš grad, kao simbol ratova, pojavljuje u spotu Earth Song Michaela Jacksona?” glasilo je polumilijunsko pitanje. Gospić, Pakrac, Vukovar i Karlovac bili su ponuđeni odgovori.

Eugen je priznao kako se neće usuditi odgovoriti na ovo pitanje te je odustao. Istaknuo je zatim kako bi se, da nije odustao, odlučio za grad Karlovac.

Eugen bi naposljetku otvorio i posljednje pitanje jer se među scenama spota za navedenu društveno angažiranu baladu snažne poruke pokojnoga kralja popa našao upravo Karlovac kao simbol ratnog stradanja u Domovinskom ratu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.