Znate li koliko iznose doprinosi za zdravstveno osiguranje?

Za razliku od osiguranika u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Travniku koji imaju mogućnost liječenja s ovjerenom knjižicom i kod privatnika, osiguranici u HNŽ-u su diskriminirani, jer im je ta mogućnost uskraćena.

Posljedice te diskriminacije su liste čekanja i ugrožavanje života i zdravlja žitelja HNŽ-a. Stop diskriminaciji osiguranika u HNŽ-u. S knjižicom i kod privatnika je zakonska mogućnost i naše pravo!, navode iz Udruge Futura.

Građani (osiguranici) su ključni financijeri zdravstvenog sustava i imaju pravo tražiti i dobiti najviše za svoj novac. Nažalost, građani vrlo često zanemaruju tu činjenicu i sebe uglavnom vide samo kao korisnike usluga u sustavu zdravstva. Vrlo često se govori da je korištenje zdravstvenih usluga uz knjižicu besplatno, a što je pogrešno, jer sve što se koristi je i te kako plaćeno kroz plaćanje doprinosa.

Iz Udruge Futura pitali su građane znaju li koliko iznose doprinosi za zdravstveno osiguranje koje plaća svaka zaposlena osoba…

Zašto?! Zato – jer provođenje javnih nabavki kod ugovaranja zdravstvenih usluga je zakonska obveza. Na taj način osigurava se put do najkvalitetnijih zdravstvenih usluga, nebitno koriste li se usluge javnih ili privatnih ustanova, jer sve je to kapital ove zajednice i društva, zaključuju iz Future.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • 70% od plaće su ukupni doprinosi pa je žalosno da su se ne tako davno uplaćivali 140 km ili 180 km, i Porezna je to dopuštala, nažalost. Zato su 70 %. mirovina minimalne i zajamčene za 40 godina rađe, odmosno 500 ili 550 KM. Sramota i grijeh je odbijati doprinose a novce sebi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.