Znate li kako spriječiti opadanje kose zimi?

Nije nikakva nepoznanica da kosa zimi puno više opada. Ovo razdoblje u godini sa sobom nosi određene radosti, no kada je riječ o kosi zna biti vrlo štetno.

Izgubiti 50-100 vlasi kose dnevno sasvim je normalno, ali većinu zna zabrinuti kada taj broj postane izraženiji zimi.

Ove stvari utječu da kosa u ovo vrijeme više opada, a evo i kako to spriječiti.

Hladan zrak – Hladni zimski zrak pojačava opadanje i lomljenje kose. Tako je jer je on lišen vlage. Stoga, da biste ublažili opadanje potrebno je da kosu njegujete prikladnim proizodima i maskama koje možete napraviti i sami. Najbolje za jaku i otpornu dlaku su maslinovo ili kokosovo ulje.

Kape – Kape, a posebno one vunene mogu biti uzrok pretjeranog opadanja kose. Kada nosite kapu cijeli dan, onemogućavate vašoj kosi da diše, a ona istovremeno skuplja i vlagu koja joj je potrebna kako ne bi bila isušena. Pokušajte naći nešto nježnije materijale ili miješanu vunu koja manje šteti kosi.

Pranje vrućom vodom – Mnogi od nas obožavaju provoditi vrijeme ispod vrelog tuša. No, kada je riječ o kosi, naročito zimi, to zna biti jako štetno. Pranje kose vrelom vodom, a potom izlazak na hladan zrak mogu je jako isušiti. Preporučuje se da perete kosu mlakom vodom, a na kraju – isperete što hladnijom. Kosi ćete tako dati zdravi sjaj i sačuvati je od pucanja.

Pretjerano korištenje pegle ili figara – Pretjerano korištenje aparata za uvijanje ili peglanje kose u zimskoj sezoni dodatno je oštećuje. U ovom razdoblju godine pokušajte “osloboditi” svoju kosu preparata koji joj ne čine dobro.

Redovno šišanje – Ignoriranje ispucalih vrhova česta je pojava kod svih ljubiteljica duge kose. Zima doprinosi tome da kosa izgleda beživotno, ali i da se brže mrsi, a raščešljavanjem samo ćete postići prekomjerno opadanje. Zimi pokušavajte da se češće šišate i održavate kosu zdravom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.