Znate li kada skidamo najveći broj aplikacija?

Odgovor na pitanje tijekom kojeg dana u godini preuzimamo najviše aplikacija za pametne telefone i tablete možda će vas iznenaditi, možda neće. A on glasi… Na Božić.

Eto, sad možete zadiviti rodbinu i prijatelje znanjem trivijalnih podataka vezanih uz mobilne uređaje.

Zanima li vas i zašto? Pa, uglavnom zato što velik broj ljudi češće dobije novi uređaj na poklon baš 25. prosinca nego nekog drugog dana. Obično ga žele odmah isprobati, pa krene navala na trgovine aplikacijama online.

Prošle godine tako su preuzeli 328 milijuna aplikacija. Očekuje se kako će ove godine taj broj biti i veći, piše University Herald.

Evo i par podataka iz izvješća tvrtke Distimo o godini na izmaku, vezanih uz mobilne uređaje i aplikacije:

1. Brojne tvrtke prvo svoju aplikaciju isporuče na razmjerno manja tržiša engleskog govornog područja, poput Australije i Kanade, kako bi ih testirali za najveće, ono u SAD-u. Tako je, recimo, postupio Rovio s Angry Birds.

2. Besplatne aplikacije s mogućnošću kupovine u samoj aplikaciji činile su 92 posto svih prihoda vezanih uz aplikacije. Lani je taj udio iznosio 77 posto.

3. Znate li koja je ostvarila najveći prihod tijekom ove godine? Ne, nije Candy Crush. Bila je Appleova najuspješnija aplikacija po tom pitanju. Riječ je o Clash of Clans.

4. Očekivano, Googleov Play i Appleov App Store dominiraju tržištem kad su prihodi od aplikacija u pitanju.

5. Većina onih koji stoje iza najprodavanijih aplikacija ujedno su i razvijali igre. (Tportal.hr) 

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.