Znate li čemu ovo služi? Dizajneri tvrde da je to naša budućnost – Jabuka.tv

Znate li čemu ovo služi? Dizajneri tvrde da je to naša budućnost

Zbog pandemije koronavirusa uvedene su brojne restrikcije, a putoholičarima su zasigurno najteže pala ograničenja koja se tiču putovanja i prelaska preko granice.

I dok mnogi odgađaju svoja putovanja zbog straha od zaraze, inženjer Michael Hall dizajnirao je kacigu koju je nazvao “Zrak” i za koju smatra da bi u budućnosti mogla zamijeniti kirurške maske i pružiti ljudima bolju zaštitu tijekom putovanja.

Kacigu je predstavio na stranici MicroClimate te je objasnio da funkcionira tako da se kroz njen ventilacijski sistem, pomoću posebnih HEPA filtera, pročišćava zrak prije nego što stigne do nosnica i usta te se tako uklanja svaka mogućnost zaraze virusom udisanjem zraka.

Hall je dodao da je kaciga idealna jer je zataknuta za vrat, što bi, kako on smatra, posebno moglo obradovati one koji nose naočale i kojima je dosta zamagljenih stakala.

U budućnosti bi mogla zamijeniti kirurške maske i pružiti ljudima bolju zaštitu tijekom putovanja

Tvrdi kako će ljudi moći najnormalnije govoriti kroz ove kacige i kako će govor biti razumljiv, a dodao je i da rade na tome da kaciga dobije slamku pomoću koje će se čovjek moći nesmetano hraniti i piti, prenosi Index.

Kaciga se trenutno prodaje za 200 američkih dolara, a dolazi s aktovkom u koju će se moći pohraniti te punjačem. Baterija kacige traje otprilike pet sati, a Hall je napomenuo da će se maska moći koristiti i dok se puni.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.