Znanstvenik iz BiH na Forbesovom popisu najutjecajnijih mladih ljudi

Sarajlija Noah Weber (profesionalno ime) našao se na Forbesovom popisu 30 najperspektivnijih osoba ispod 30 godina u Austriji zbog rada na otkrivanju novih lijekova za borbu protiv neizlječivih bolesti pomoću umjetne inteligencije.

Noah je mladi poduzetniki izvršni tehnički direktor Celerisa, tvrtke koja radi na otkrivanju novih lijekova za borbu protiv neizlječivih bolesti pomoću umjetne inteligencije.

Školovao se u Sarajevu prije nego što je diplomirao primijenjenu matematiku i magistrirao iz iste oblasti na Tehničkom sveučilištu u Beču TU Wien.

Iako je vrlo mlad, već je radio za nekoliko tvrtki, a čak je i predavao na sveučilištima u Austriji. Trenutno rukovodi studentskim diplomskim i master radovima na TU Wien te kreira i ocjenjuje tečajeve strojarskog učenja. Noah je također bio vrlo uspješan online instruktor na Udemy platformi, a njegove tečajeve o strojaskom učenju pohađalo je preko 9.000 ljudi sa izvanrednim recenzijama.

Podsjetimo, Forbs od 2011. godine objavljuje popis od 30 osoba na kojoj odaju počast najperspektivnijim profesionalcima mlađim od 30 godina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.