Zloupotreba u mostarskoj službi: Poznata vozila pred hotelom

Na suđenju za zloupotrebe u Službi za poslove sa strancima, uposlenik sigurnosne službe je ispričao da su se 17. siječnja 2014. godine u jutarnjim satima u hotelu “Ero” sastali Vlatka Puljić, informator “Alfa”, Boris Kordić i Josip Kvesić.

Svjedok pod oznakom M.Nj. je kazao da je sastanak trajao manje od sat vremena ali ne zna što su pričali jer mu zadatak nije bio da prisluškuje, piše BIRN.

“Ujutro smo primijetili poznata vozila pred hotelom “Ero”. Boris i Josip su prvi sjeli u auto i otišli sa sastanka a kasnije Vlatka i informator”, kazao je svjedok, potvrđujući s fotografija koje su priložene kao dokaz da se radi o tim osobama, navodeći kakvim automobilima su se odvezli.

Na upit Obrane Borisa Kordića kako zna da je riječ o sastanku, svjedok je odgovorio da ne zna jesu li bili sastanci. Branitelj Dragana Barbarić, koji zastupa Vlatku Puljić, najavio je prigovore zbog autentičnosti dokaza.

Prethodno je M.Nj., 15. studenog 2013., pratio sastanak koji se dogodio u večernjim satima kada je trebala doći prikrivena istražiteljica a koji se dogodio u hotelu “Ero”. Prema njegovim riječima, Ana i Vlatka su neko vrijeme čekale i uputile su se prema hotelu Bevanda. Zatim, Vlatka se sastaje s Josipom u parku, ali se nisu puno zadržavali i po govoru tijela se moglo zaključiti da se nešto raspravljaju.

Svjedok je govorio i da su 09. prosinca 2013. primijetili da su se Boris Kordić i Josip Kvesić našli u hotelu “Međugorje SPA”.

Optužnica tereti šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH Borisa Kordića, inspektora u mostarskom Terenskom uredu iste službe Josipa Kvesića i direktoricu firme “Vlamon” Vlatku Puljić da su, kao organizirana grupa, zloupotrijebili položaj i prijetnjama iznuđivali određene vrste koristi od stranih državljana na području Hercegovine. S njima je bila optužena i Ana Miličević, ali je ranije, po sporazumu, osuđena na uvjetnu kaznu.

Mikelanđelo Satrianko, talijanski državljanin nastanjen u Bosni i Hercegovini, posvjedočio je da je radio kao prevoditelj u Terenskom centru Službe za odnose sa strancima u Mostaru, kada je ispitivan Luigi De Iucidibus.

“Govorilo se da ga sumnjiče za krijumčarenje. Ne mogu se sjetiti točno tko je to govorio. Radilo se o dozvoli za boravak koju nije imao. Prevođenje je trajalo duže nego obično ali ne sjećam se detalja”, rekao je Satriano.

Nastavak suđenja 25. rujna.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.