Zlato i bronca za Poskoke u Livnu

Ovog je vikenda u Livnu održan tradicionalni međunarodni taekwondo turnir „Livno open 2017“ na kojem je nastupilo 320 natjecatelja iz 35 klubova s teritorija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Organizator turnira je livanjski taekwondo klub „Magone“ a konkurencija je kao i svake godine bila brojna i kvalitetna pa se za medalju trebalo pobijediti 2 ili 3 borbe a za zlatnu neki čak i 5.

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja je nastupio sa 16 natjecatelja u konkurenciji mlađih i starijih kadeta a do medalje su uspjeli doći David Grubišić (brončana, mlađi kadet) i Matej Bešlić (zlatna, kadet do 53 kilograma).

Poskoke su na ovo natjecanje vodili treneri Danijel Boban i Martina Kovač uz neizostavnu podršku roditelja.

U Livnu se isti dan održalo finalno okupljanje juniorske reprezentacije koja nastupa na Cipru od 2. do 5. studenog 2017. godine i potencijalnih seniorskih kandidata za reprezentativni tim koji će nastupiti na Prvenstvu Balkana i Europskom seniorskom prvenstvu koja se održavaju u narednih mjesec dana.

Na okupljanju su sudjelovali i članovi posuškog taekwondo kluba, juniori Ružica Crnogorac i David Bašić, seniorka Mihaela Senjak i trener taekwondo reprezentacije BiH Petar Boban.

“Ovogodišnje izdanje ‘Livno opena’ bilo je jako kvalitetno i odlično organizirano. Konkurencija je bila jaka i do medalje se dolazilo jako teško. Naša ekipa kadeta je ovoga puta rezultatski malo podbacila iako se istakao Matej Bešlić koji je osvojio zlatnu medalju. Naši mlađi kadeti su pokazali da imaju potencijala ali da će morati više gristi na treningu i na natjecanju ako žele osvajati medalje na ovakvim turnirima. Odličan posao na natjecanju odradili su naši pomoćni treneri Danijel i Martina a ja sam ovaj put bio posvećen radu s reprezentativnom selekcijom Bosne i Hercegovine s kojom uskoro nastupam na Europskom prvenstvu na Cipru. U toj selekciji imamo dva predstavnika iz kluba, trenira se dva puta dnevno, a uz malo sreće i Božje pomoći nadamo se dobrim rezultatima, iako imamo mlade i dosta neiskusne natjecatelje kada su u pitanju ovakva natjecanja. Naši članovi će također u narednom periodu nastupati za reprezentaciju BiH na Balkanskom prvenstvu u Turskoj i Europskom seniorskom prvenstvu u Bugarskoj” – kazao je u osvrtu na ovaj događaj trener Petar Boban.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.