Zlatko Lagumdžija predložen za veleposlanika BiH u UN-u

Bivši višegodišnji predsjednik SDP-a i sveučilišni profesor Zlatko Lagumdžija je predložen za veleposlanika Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim narodima.

Lagumdžiju je za ovu značajnu funkciju predložio njegov bivši stranački kolega i aktualni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP), javlja Klix.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Washingtonu bi trebao biti netko iz reda hrvatskog naroda, dok bi veleposlanik u Bruxellesu trebao biti netko iz reda srpskog naroda.

Konačna odluka je na članovima Predsjedništva nakon što se konzultiraju po ovim pitanjima. Ranije su se u javnosti pojavili navodi da bi Lagumdžija mogao biti veleposlanik, što on nije ni potvrdio, ni demantirao.

Ovo bi za bivšeg ministra vanjskih poslova i bivšeg predsjedavajućeg Vijeća ministara trebao biti nastavak diplomatskog angažmana.

Lagumdžija je kao predsjednik SDP-a, ali i nakon toga, najčešće kroz Fondaciju Društva zajedničkih vrijednosti čiji je osnivač, imao međunarodni angažman.

Često je posjećivao i još uvijek često posjećuje Sjedinjene Američke Države – između ostalih, međunarodne institucije i organizacije sa sjedištem u ovoj državi.

Stranka koju je dugo vodio, SDP ima suradnju s Demokratskom strankom SAD-a kojoj pripada i američki predsjednik Joe Biden.

Za napomenuti je da se Lagumdžija školovao i u SAD-u te da ovu zemlju posjećuje i u svojstvu sveučilišnog profesora.

(www.jabuka.tv | Foto: EPA)

5 komentara

  • razlika je kada bira legitimni predstavnik Boŝnjaka Bećirović
   ( tu nemaju Hrvati da se mjeŝaju).

   Kada bira Komŝić ( fol ) u ime Hrvata a u stvari pogodne Boŝnjacima onda je to i pokvareno,bezobrazno i protiv interesa Hrvata.

   – krivi su oni koji Komŝića drże da provocira Hrvate .

 • Najveci lopov i parazit drustva..! Cuj HSP bio sa njima a sa kim je to sada HDZ.???? Kakva je razlika između Zlatka i Bakira, Dzafirovica , Donlagica itd.? Ima li tu razlike. Ili Becirovica..???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.