Daliću ovacije prepune Kosače: Hvala vam što volite hrvatsku reprezentaciju

Promocija knjige Zlatka Dalića – “Rusija naših snova” (Kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu) održala se u Mostaru u srijedu navečer.

U predvečerje omiljeni izbornik Vatrenih stigao je u Mostar, dočekao ga je velik broj novinara, poznatih ljudi i brojnih znatiželjnika koji su imali namjeru barem stisnuti ruku i fotografirati se sa čovjekom koji ih je učinio najsretnijima prošlo ljeto.

Na konferenciji za medije prije samog predstavljanja knjige, novinarima su se obratili autor knjige Zlatko Dalić, trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević i Josip Muselimović predsjednik Matice hrvatske, organizatora ovog događaja.

Prvi se obratio “zvijezda dana” izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Lijepi pozdrav svima vama, hvala Matici hrvatskoj, hvala Mostaru, s veseljem smo došli ovdje, da se na jedan mali način zahvalimo svima vama, cijelom Mostaru, cijeloj Hercegovini, cijeloj Bosni, koju ste pružali i koju uvijek pružate hrvatskoj reprezentaciji i zaista je danas lijepo i ugodno biti ovdje. Na kraju krajeva i ja sam tu proveo dvije i pol godine u Mostaru.

Ova knjiga će biti lijepi putokaz svim mlađim generacijama da vide da se može biti dobar i uspješan ako vjeruješ, ako radiš, ako si ponizan i ako si skroman.

I to je bilo ono najvažnije kao poruka svima, još jednom hvala Vam i družit ćemo se kasnije, rekao je Dalić u svom uvodnom obraćanju.

 

Dalić je dočekan s ovacijama u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače

Ćiro: Dalić je najpopularniji čovjek u Hrvatskoj

Trener svih trenera najprije je na konstataciju da je učenik nadmašio učitelja rekao: “Jel ti to mene za***avaš?!?!

Sve vas srdačno pozdravljam, i mogu reći da sam uistinu sretan, nego i uzbuđen što sam danas tu. I uvjeren sam da ćete vi svi koji pratite sport znati prenijeti atmosferu svim onima koji vole sport, a ima ih ovdje jako puno. Kako reče moj Zlatko, bilo ih je koji su vjerno navijali, iščekivali veliki rezultat hrvatske reprezentacije. A ovaj čovjek je napravio i veći rezultat neko što smo očekivali. I da budem iskren, morate mi vjerovati, čovjek u ovoj dobi i da sam malo mlađi resprektirao bih ono što je napravljeno. I to je uobičajena praksa da je učitelj sretan da ga je učenik nadmašio. Ovaj sin je anđeoski čovjek, đavao u stvari, on me je nadmašio i učinio me jako sretnim. I sretan sam svaki put to konstantiram kad razgovaram s vašim kolegama novinarima u Hrvatskoj, koji kreiraju javno mnijenje,

Miroslav Blažević kao i uvijek dobro raspoložen

i ne libim se kazati da je najpopularniji čovjek u Hrvatskoj Dalić

Dobio sam potvrdu toga na zadnjoj Alki, bila je i predsjednica i predsjednik Vlade i svima se pljeskalo, ali kad se reklo Dalić to je bila jedna euforija. To samo potvrđuje koliko je sud naroda, raje najmjrodavniji i najbitniji. Sve možeš prevariti, ali raju ne možeš, tako da oni su potvrdili koliko je on popularan. Pljeskali su mi i dali jednu zahvalnost što je napravio ono što je malo tko očekivao. Ja sam jedan optimist poznati u sportu, ali nisam očekivao da će netko napraviti bolji rezultat od mene i on je to učinio. I Hrvatska tako mala, ali ponosita zemlja ona je druga u svijetu u najpopularnijem sportu. Još jednom sve pozdravljam i zahvaljujem da ste spremni prenijeti sve dojmove sa ovog druženja, rekao je Ćiro Blažević.

Josip Muselimović, predsjednik Matice Hrvatske rekao je da je nevjerojatno koliko je zanimanje za ovaj događaj.

Prepuna Kosača s oduševljenjem je dočekala omiljenog hrvatskog izbornika

Ja mogu samo reći da smo se mi od Hotela Mostar skoro pa probijali. Zlatko je pokazao iznimnu strpljivost da svakome izađe u susrer. Nešto sam ovako doživio 98. godine kad je Ćiro došao iz Francuske sa brončanom medaljom, pa odrđaivao pripreme sa Dinamom. Bio je tada u Međugorju popularniji od Gospe. Vukli su ga za rukava i za lijevu i desnu ruku da se s njime fotografiraju, tako je večeras i sa Zlatkom. Velika zahvala izborniku Zlatku i koji je unatoč velikom derbiju u Splitu koji se sada igra, ipak odlučio doći u Mostar, a hvala i treneru svih trenera što je unatoč brojnim obavezama i putovanjima ipak došao večeras biti sa nama, kazao je Muselimović u obraćanju medijima.

Dalićeva knjiga o životnom uspjehu, se mogla kupiti po cijeni od 26 KM, a čitav prihod ide u humanitarne svrhe za zakladu “Srce vatreno”.

Uz Zlatka Dalića na promociji knjige bili su već spomenuti Miroslav Ćiro Blažević, Anton Samovojska, Blaž Slišković, Mario Zorko, Josip Muselimović, a očekivao se i dolazak Roberta Prosinečkog, koji na kraju ipak nije mogao doći.

Za navijačku atmosferu tijekom promocije, u Kosači i izvan nje bili su zaduženi Zaprešić Boysi, uz čije smo se navijačke pjesme radovali cijeloga ljeta 2018: “Neopisivo”, “Igraj moja Hrvatska”, “Srce vatreno”…

Po završetku promocije Dalić je ostao potpisivati knjige te fotografirati se s brojnim obožavateljima, a ugodno druženje je potrajalo.

Zaprešić Boys podignui su atmosferu sa svojim navijačkim pjesmama

(www.jabuka.tv)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.