ZJZ ŽZH: Testovi za otkrivanje nevidljive krvi u stolici su još dostupni

Nakon javnog poziva za preuzimanje testova za otkrivanje nevidljive krvi u stolici koji je objavljen 24. svibnja, iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH istaknuli su da su besplatni testovi još dostupni.

Pošto je karcinom debelog crijeva vodeći uzročnik smrti kod muškaraca, a među češćima je kod žena dajemo apel stanovnicima Županije Zapadnohercegovačke pogotovo onim osobama iznad 50 godina da preuzmu besplatne testove, navode iz  Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Testiranje se izvodi u privatnosti vlastitog doma, a jedna osoba može preuzeti testove za više osoba s tim da sa sobom ponese osobnu iskaznicu ili zdravstvenu iskaznicu od osoba koje će uraditi testiranje za otkrivanje nevidljive krvi u stolici.

Test na otkrivanje nevidljive krvi u stolici je brza, jednostavna i u potpunosti sigurna metoda ranog otkrivanja pre-malignih promjena i raka debelog crijeva.

Stoga apeliramo stanovništvu Županije Zapadnohercegovačke da preuzmu i urade test na otkrivanje nevidljive krvi u stolici, jer ovo testiranje već danas može spasiti njihov život, priopćeno je iz ZZJZ Županije Zapadnohercegovačke.

Testovi se mogu preuzeti u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo ŽZH u Grudama svakim radnom danom u vremenu od 9:00 do 14:00 sati.

ŽZH: Opet dostupni besplatni testova za otkrivanje nevidljive krvi u stolici

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Trebali ste u DZ ili Zavode po općinama da se iz cijele županije može bilo gdje preuzeti. Vrijeme preuzimanja je u radnom vremenu kad je svaki uposleni takođe ma poslu. Možeš izići na pauzi,ali iz drugog mjesta u Grude nije blizu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.