Živko Budimir oslobođen svih optužbi

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH (FBiH) Živku Budimiru i pravosnažno ga oslobodio svih optužbi za zlouporabu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Županijski sud odbio je kao neosnovanu žalbu županijskog tužitelja i potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sarajevu, javlja Avaz.

Prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sarajevu, bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zlouporabu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Općinski sud je u srpnju prošle godine prvostupanjskom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zloupotrijebio položaj predsjednika FBiH.

On je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protuzakonito posredovao u zapošljavanju.

Tada postupajući sudac Merima Bilić- Kurtović rekla je da su u tijeku postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i personalnih koji bi optuženog doveli u vezu s kaznenim djelom.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

 • To se znalood pocetka. Montirani proces i ono seljasto, providno poturanje novca… Cirkus od drzave i pravosuda…, Osamdeset posto slucajeva zavrsava ovako… A pravi lopovi i kriminalci nam ugledni gradani, politicari, ratni profiteri, dio poduzetnika koji zive od peracine poreza i prevara. Ali to je podobna klijentela u ovako uredenoj drzavi… Bakirovi podobni, Dodikovi podobni i Covicevi podobni… A takvi su bili i ranije, Lagumdzija, Lijani izd. Vrana vrani oci ne kopa…

 • E ovo je jedan vrlo lijep i zgodan primjer zašto BiH ne može u Europu.
  U europi vlada pravo i vladavina prava!
  Ovi i ovakvi tužilačko/pravosudni cirkusi nas odmiču od Europe, ma koliko god ju političari prizivali.

 • Kad moze u HNS sa HDZ- om cane Primorac i Vito Kvesic Covicevi sada miljenici zasto i Budimir nebi mogao. Lijani su svakako sa HDZ od pocetka u svim talovima tko i ovi pomenuti… Budi dobar, miruj u HNS i dobijes nagradu 25-50 tisuca km. godisnje…Jos ako si pravo dobar mozda i kojo upravni odbor ti srede Dragan i ekipa… To je to zajednistvo ovih papaka…

  • Ovaj Virski partizan je mali Komšić učenik notornog Slave Kukića ,zvanog crveni slavo isti je bio mentor Jeri i lijanin ,a di si sad Jere,

 • Optužba je postigla svoj cilj, a on je oslobođen. Nije mi jasno samo tko plaća naknade i troškove, je li to sve pada na teret tzv. države BiH koju svi toliko vole?

 • Zivko ima vise znanja od 90 posto drugih politicara a ja bi predlozio suce i komplet sudska vjeca ministre lpolicije pravosuda i neznam vise kako se zovu sve strance stavit i da nemaju nikakve veze sa politikom onda bi vidjeli dije cije misto

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.