Zimski grad u Mostaru privukao preko 100.000 ljudi

Manifestacija koja je već postala prepoznatljiva u najvećem gradu na Neretvi, “Zimski grad”, u petak je službeno završena.

Iako je “Zimski grad” ove godine, koji je otvoren 1. prosinca, bio koncipiran na potezu od Musale sve do Rondoa, ipak na Šetalištu je bila najveća koncentracija svih sadržaja i događaja, piše Avaz.

Bogata ponuda

Tako su se u petak na Šetalištu praznile drvene kućice koje su svojim raznovrsnim ponudama privlačile Mostarce, ali i turiste.

Među brojnim zanatlijama, trgovcima, umjetnicima i ugostiteljima koji su u proteklih više od 30 dana nudili svoje proizvode u “Zimskom gradu” bila je i Mevlida Delić iz Jablanice. Ona se bavi pletenjem odjevnih predmeta i njene rukotvorine su, kazala je, bile vrlo tražene, od kapa, šalova i rukavica do haljinica i džempera.

Svake godine je organizacija sve bolja. Svima nam je žao što je došao kraj. Baš smo se lijepo družili, a posjećenost je bila vrlo dobra. Prezadovoljna sam, kao i moja kćerka, koja je sa mnom prodavala nakit. S nama je kućicu dijelila kolegica Svjetlana, koja je prodavala ručno rađene suvenire od drveta i kamena,  ističe Delić.

Da organizatori već idu u pripreme za idući “Zimski grad“ potvrdila je Sanela Ćorić iz Službe za kulturu Grada Mostara.

Klizalište će biti otvoreno sve do početka idućeg tjedna, kako bi najmlađi Mostarci još mogli uživati u blagdanskoj čaroliji u svom gradu.

Rekordne brojke

Ovogodišnji koncept s tri cjeline, Advent, Magic i Market, pokazao se dosta dobrim, ali mi ćemo se potruditi da za idući osmislimo još kvalitetnije sadržaje i program. U konačnici, vrlo smo zadovoljni, pogotovo se možemo pohvaliti rekordnim brojkama, jer samo za Novu godinu imali smo više od 15.000 posjetitelja, a u to vrijeme su turistički kapaciteti bili popunjeni s više od 95 posto. Generalno, “Zimski grad” je posjetilo više od 100.000 ljudi, istakla je Ćorić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.