Zimska čarolija je počela: Svečano otvoren prvi Advent u Mostaru

Tisuće lampica su se upalile i prvi Advent u Mostaru svečano je otvorio vrata posjetiteljima!

Velik broj posjetitelja s nestrpljenjem je dočekao otvaranje te dobrim raspoloženjem ”preplavio” ulice Adventa.

Prije samoga presijecanja vrpce, uz pjesmu i ples gradom su prošetale Mostarske mažoretkinje, a za njima je u kočiji na konjima i s dječicom išao veseli Djed Božićnjak, a na konjima su povorku pratila i četiri vilenjaka.

Vrpcu su presjekli mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, predsjednik Udruge Advent Želimir Marić i direktorica mostarskoga Sajma gospodarstva, partnera Adventa, Dalfina Bošnjak.

”Fire man” je veselu povorku nestrpljivih građana poveo prema bini, gdje su ga dočekale Mostarske mažoretkinje koje su svjetlećim štapovima napravile pravi svjetlosni show.

S obzirom na to da je Advent u Mostaru poklon Mostara i Mostaraca, sve nazočne prvu večer prvoga Adventa u Mostaru zabavljali su dobro poznati glasovi iz Mostara.

Mostarske kiše i elegantna Nora na svili su oduševili publiku, dok su svima dobro poznati Karlo Miličević i Ivo Jurić zagrijali atmosferu.

U 21 sat počeo je nastup grupe 45 stepeni, koja je publiku u Mostaru zabavljala  do kasno u noć.

Spretne nožice oprobale su mostarski led te su mališani izazvali salve smijeha i radosti. Domaće životinje iz našega zološkoga parka upoznale su se s posjetiteljima, dok su izlagači ponosno pokazivali ono što su priredili za sve.

”Iznimna je čast biti na prvom Adventu u Mostaru. Grad Mostar ovom manifestacijom ulazi u krug europskih gradova koji imaju dugu tradiciju adventskih gradova. Advent je vrijeme predblagdanskih dana kada mnogi žele s obiteljima podijeliti radosti dolazećih blagdana, proveseliti se u danom trenutku te obradovati svoje najdraže darovima, a mi to večeras, napokon, imamo u Mostaru. Čestitam organizatorima!”, rekao je u svom govoru gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Glasnogovornica Adventa Anamarija Jelonjić, u ime Udruge Advent, zahvalila je svima koji su sudjelovali u ostvarenju ove zimske čarolije.

”Puno je truda trebalo da se napravi jedna ovakva manifestacija, ali svi su radili vrijedno i sa srcem. Jedno veliko hvala svima koji su radili na ostvarenju ove zimske bajke i svima onima koji su nas podržali”, zahvalila je Jelonjić.

Već u narednim danima, kako je ranije najavljivano, kreće bogat kulturno zabavni program na obje bine.
Do kraja ovoga tjedna na maloj bini nastupit će mostarske plesne skupine B-Dance, ProDance, MoSrars, organizirat će se i dječji talent show, glazbeni vrtić, glazbena radionica Mrvići, Dramaonica, a mališane će, između ostalih, zabavljati Lole klaunovi i brojni animatori i pantomimičari.

Na velikoj bini tijekom tjedna organiziraju se nastupi tamburaša, a zasvirat će i grupe Enigma, Posebna vožnja, Neretva i Brotnjo, a u nedjelju DJ shef priprema igranku za starije, priopćili su iz Udruge građana Advent u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ajde super… za Mostar,okolna mjesta,hercegovinu,i šire, malo radi ugođaja, posije podne ili vikendom otić malo s obitelji prošetat… Svaka čast.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.