Žestok sukob Pereza i Zidanea oko Neymara – Jabuka.tv

Žestok sukob Pereza i Zidanea oko Neymara

Novi sukob na relaciji Zidane – Perez.

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, opsjednut je idejom da u Madrid dovede Neymara kako bi mu spektakularni Brazilac popunio medijsku i marketinšku prazninu koja se pojavila odlaskom Ronalda prije godinu dana.

Kao da kriza oko statusa Garetha Balea nije dovoljna, Perez je inzistiranjem na Neymaru podigao razinu nervoze i stresa u klubu. Zidane ne želi Neymara, smatra da mu karakter Brazilca ne treba u momčadi i želi dovesti Paula Pogbu, kojeg Perez ne voli. Zidane u Edenu Hazardu vidi vođu novog Reala i zna da bi status Belgijca bio ugrožen dolaskom Neymara. Također, Francuz planira Viniciusa postaviti na krilo i Brazilac mu se ni taktički ne uklapa u momčad. Pereza za to nije briga.

Španjolski mediji danas pišu kako je zbog svega toga došlo do velikog sukoba između gazde Florentina i trenera Zidanea. Zidane na sve gleda sa sportske strane, dok Perez vjeruje u druge kriterije. Perez je na vlast u Realu početkom stoljeća stigao stvaranjem prve generacije Galacticosa i za njega je marketing važniji od harmonije u momčadi.

Florentino Perez prvi se put kandidirao za predsjednika Reala u veljači 1995. Njegov se program bazirao na očajnoj financijskoj situaciji u klubu i lošem vođenju madridskog velikana. Ipak, nije uspio, izgubio je od tadašnjeg predsjednika Ramona Mendoze, istog onog koji je u Real doveo Dražena Petrovića i Roberta Prosinečkog. No, Perez nije tako lako odustajao.

Obećao je da će napraviti nemoguće, odnosno da će iz Barcelone dovesti Luisa Figa. Uspio je, a najkontroverzniji transfer u povijesti Primere donio mu je mjesto koje je tako žarko želio. Perez je ponovno izabran 2004. godine s 94,2% od ukupnog broja glasova.

Dolazak Figa označio je početak Perezove politike stvaranja Galacticosa. Plan je bio svake sezone dovesti na Bernabeu najveću svjetsku zvijezdu bez obzira na cijenu. Perez je tvrdio da je Real najveći klub na svijetu za koji moraju igrati samo najbolji. Crème de la crème svjetskog nogometa. Samo i isključivo elita. Godine 2001. Zinedine Zidane stigao je iz Juventusa, a taj je transfer težak 77,5 milijuna eura bio svjetski rekord. Slijedio ga je Ronaldo 2002., David Beckham 2003., Michael Owen 2004. i Robinho 2005.

Perez očito želi stvoriti nove Galacticose, a Zidane ne odstupa od svojih principa.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • zidanje napravijo veliku gresku stose vratijo u real madrid imoje zidan ponudu juventusa alijetosve odbijo zidan necedugobit trener reala madrida perez onse ponasa kao razmazeno djete koizeli damuse sve zeije ispune stosetice neumara dajedobar fudbaler

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.