Žestok napad s desnog braniteljskog krila: Kazneno prijavljeni Mesić i Bajić, isto čeka i Josipovića

U prijavama podnesenim zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, Mesića terete za odavanje tajnih podataka, špijunažu i najteže oblike kaznenih djela protiv Hrvatske, a Bajića za zlouporabu položaja i ovlasti, rekla je na konferenciji za novinare u Zagrebu Zorica Gregurić u ime Koordinacije udruga iz Domovinskog rata.

Zvonimir Šeparović, predsjednik udruge Hrvatsko žrtvoslovno društvo i njegove inicijative ‘Hrvatsko nacionalno etičko sudište’, rekao je da su za smrt Slobodana Praljka krivi čimbenici svijeta i jedan površan politički sud, ali i Hrvati, državljani hrvatske. Taj su problem, dodao je, osjetili prije dvije godine kad su osnovali Sudište kako bi upozorili na nepodnošljiva etička i moralna zastranjivanja.

Rekao je da je prvi “etički osuđeni” bio Stjepan Mesić koji je “u Haagu optužio svoga prethodnika Franju Tuđmana za agresiju i zločinački pothvat u odnosu na Bosnu i Hercegovinu’. Mesić je pred stranim sudom po Šeparovićevim riječima govorio protiv Hrvatske, prvog hrvatskog predsjednika, ministra obrane i jednog generala što je za njih, dodao je, bio veleizdajnički čin.

Šeparović je u tom kontekstu spomenuo i bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić jer je, rekao je, u Saboru rekla da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Spomenuo je i Josipa Manolića.

Zastupnik u Saboru Željko Glasnović rekao je da su to imena nekih “kadrova umrežene organizacije koji djeluju u Hrvatskoj kao strana agentura”.

‘To nisu samo pojedinci nego to su i nevladine udruge koje su umrežene s vanjskim lobistima i neprijateljima hrvatske države koji djeluju kao strano tijelo u tkivu hrvatskog naroda”, rekao je Glasnović, nabrojivši pritom “Dokumentu, pojedinca čije ime nije vrijedno spominjati koji je istraživao hrvatske zločine u Mrkonjić Gradu i poremećeni Drago Pilsel”.

Ta “strana agentura” ima dvostruku misiju – da kriminaliza hrvatsku državu, Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini i da legitimizira propali društveni eksperiment zvan Jugoslavija, rekao je Glasnović i istaknuo da nikad nije bilo namjere Hrvatske da okupira Bosnu i Hercegovinu.

‘Oni se bave dezinformacijama i tko prati taktiku dezinformacija, to je jedno od temeljnih obavještajnih načela, oni se bave poluistinom i polulaži, to zamotaju i plasiraju u javnost’, rekao je Glasnović i ustvrdio da toga ima puno, od hrvatskih tjednika do “mainstream” medija.

Glasnović tvrdi da po kriterijima Haškog suda nema ni jedne države u 20. stoljeću koja ne bi mogla biti dovedena na sud pravde, prenosi Tportal.hr.

Povjesničar Josip Jurčević rekao je da je on u Haagu 2009. predao ekspertizu koja je dokazala da je Hrvatska najzaslužnija za obranu i opstanak Bosne i Hercegovine, ali je to prešućivano. Jurčević je ustvrdio također da je teza o “udruženom zločinačkom pothvatu” nastala u hrvatskim državnim institucijama 1994. vezano za unutarnji sukob ili za ono što se zove pokušaj državnog udara.

Po Jurčevićevu mišljejnu, suđenje protiv šestorice iz BiH bilo je suđenje hrvatskoj budućnosti i protiv hrvatske države.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

  • Vrlika je žalost da ličnost kakva je Mesić, danas egzistira u Republici Hrvatskoj. Dakle, to je isto kao da se iz dubine duse trudite unistit svoje ukucane, a zivite s njima u toj kući. Lik kakav je on, zanemarivsi njegov majmunoliki izgled, rezervirao je VIP ložu u 9. krugu pakla. No, smatram da je RH trebala prilagodit zakonodavstvo na način da mu se oduzme državljanstvo i protjerat ga u zemlju koja ce mi dodijelit isto. Vjerojatno bi mu ga dodijelila BiH, a prebivaliste bi mu dali u Gornjoj Maoci. Povijesna sramotna jedinka hrvatskog roda. Fuj.

  • Sanadera i Seksa nece prijaviti, pa oni su izrucili generale. Naravno da nece, kad su im osigurali mirovine od 10tisuca kuna prosjek. To je licemjerstvo Hrvata i potpuni nedostatak obraza. Takav narod ni Bog ne voli

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.