Ženska klapa Orca iz Splita pobijedila na trećoj večeri Festivala klapske pisme u Posušju

Na Trgu hrvatskih branitelja održana je treća ujedno i završna večer VI. Festivala klapske pisme Posušje 2019. u konkurenciji ženskih klapa.

Nastupilo je ukupno 11 klapa, a najbolja je, prema odluci stručnog žirija, bila klapa Orca iz Splita koja je osvojila “Posuški stećak” i novčanu nagradu u iznosu od 1.500,00 KM. Stećak im je uručio općinski načelnik Branko Bago. Tako su nakon drugog mjesta iz 2017. u svom drugom nastupu u gradu podno Radovnja došle do prve pobjede.

Druga nagrada stručnog žirija, koji je radio u sastavu Joško Ćaleta, Marko Rogošić, Terezija Kusanović i Ivica Kaleb, uz 1.000,00 KM pripala je klapi Ankora iz Podstrane, koju im je dodijelila Marija Iličić, zastupnica u Federalnom parlamentu Doma naroda.

Nagradu pobjednicama uručio je Branko Bago, načelnik općine Posušje

Klapa Luše iz Splita iz Posušja se vraća s pregršt nagrada. Osim što su osvojile treću nagradu stručnog žirija uz 500 KM, one su po mišljenju publike, koja je i večeras do posljednjeg mjesta ispunila posuški trg, najbolje otpjevale svoje dvije pjesme. Da ne bi ostalo samo na ovim nagradama pobrinuo se organizator koji im je uz nagradu “Bure” poklonio i hercegovački pršut. Nagradu za treće mjesto uručio im je Ljubo Begić, predsjednik Skupštine Udruge Festivala klapske pisme Posušje, dok im je statuu bure, autohtoni proizvod izrađen iz tvrdog posuškog kamena rad posuškog kipara Marija Mihalja, u ruke dodijelila Suzana Marić Serdarušić ispred tvrtke KTM Brina kao srebrnog sponzora festivala.

Još su nastupile: Uzorita (Sukošan), Mirabela (CZK) (Omiš), Besida (Klis), Skontradura (Dubrovnik), Narenta (Mostar), Mindula (Okrug Donji), Stivanja (Trogir) i Preženca (Zadar).

Doajen hrvatske glazbene scene Đani Maršan pred posušku je publiku izašao u revijalnom dijelu festivala. Đani je koncert otvorio pjesmom “Selo moje”, već u startu pokazavši okupljenima da nije ni malo izgubio s godinama na kvaliteti glasa, na snazi interpretacije, kako to već i biva kod najvećih koji s godinama samo rastu i razvijaju se.

U zabavnom dijelu programa Đani Maršan oduševio je Posušake

Vedar i dobro raspoložen Maršan je jedan za drugim nizao hitove poput pjesama “Djevojka s Juga”, “Prozor prema zalazu”, “Kad mendule procvitaju”, “Adio”, a završio s “Bože čuvaj Hrvatsku”.

Bila je to večer za pamćenje, a i buru emocija koje su se doslovno prelijevale s pozornice među publiku koja je zajedno s njim pjevala doslovno svaku strofu pjesme. Bila je – prava glazbena fešta koja je neplanirano potrajala mnogo duže od planiranog vremena jer Đanija publika jednostavno nije htjela pustiti s pozornice, piše Posusje.net.

Program su kroz tri večeri festivala vodili Ornela Vištica i Joško Lokas, a prijenos uživo išao putem televizije Herceg-Bosne i radiopostaje Posušje.

Ornela Vištica i Joško Lokas voditelji programa

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.