Zenica zbog poplava i klizišta proglasila stanje prirodne nepogode

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u svojstvu zapovjednika Civilne zaštite Grada Zenica, povodom novonastale situacije održao je danas izvanredni sastanak Stožera civilne Grada Zenica. Tom prilikom donesena je Odluka o proglašenju stanja prirodne nepogode od poplava i klizišta na području grada.

Svi ljudski ali i materijalno – tehnički resursi stavljeni su u funkciju i tako će bez prestanka biti dok ne dođe do normalizacije stanja. Imamo više kritičnih lokaliteta, pričinjena je veća materijalna šteta na prometnoj infrastrukturi i stambenim objektima i obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za sljedeće razdoblje, bili smo dužni maksimalno ozbiljno shvatiti situaciju i staviti svu mehanizaciju u funkciju, nakon sastanka je izjavio  gradonačelnik Fuad Kasumović koji od ranih jutarnjih sati obilazi ugrožena područja.

Zenica

Posted by Kanal 6 HD on Sunday, 3 February 2019

Služba civilne zaštite Grada Zenica upozorava sva fizička i pravna lica koja žive i rade u priobalnom dijelu rijeka Bosne, Kočeve, Babine, Pepelarske rijeke, Bistričke i Gračaničke rijeke, da iz svojih stambenih i poslovnih objekata izmjeste sve vrijednosti koje bi mogle biti uništene – potopljene u slučaju naglog povećanja vodostaja u navedenim rijekama.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • i sad su srbi i hrvati krivi što odvodnja nije u funkciji, i što se to ponavlja iz godine u godinu ,
    i uvijek je netko drugi kriv što lokalne prdonje ništa ne rade

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.