Žene došle na suludu ideju kako skratiti menstruaciju, liječnica ostala u šoku – Jabuka.tv

Žene došle na suludu ideju kako skratiti menstruaciju, liječnica ostala u šoku

Kako bi olakšale negativne posljedice koje menstruacija sa sobom nosi, žene pribjegavaju raznim metodama kako bi ju zaustavile ili skratile.

No ponekad to može otići malo predaleko, na što je ukazao tweet jedne medicinske djelatnice koja je na svom profilu otkrila da su joj dvije pacijentice priznale da koriste usisivač kako bi skratile trajanje mjesečnice.

Cure, molim vas prestanite koristiti usisavač da skratite trajanje mjesečnice. Tako biste mogle usisati puno više toga od same krvi, napisala je te je cijeli slučaj ispričala Shaziji Malik, ginekologinji u bolnici za žene i djecu Portland u Londonu, piše The Vice, prenosi Index.hr.

Ona je upozorila žene kako je to vrlo opasno.

Radim kao ginekolog preko 20 godina i nikada nisam čula za ovakvo nešto. Isisavanje krvi iz vagine vam zasigurno neće pomoći niti će vam smanjiti trajanje menstruacije. Ne možete ubrzati ovaj proces, količina krvi koju otklonite bila bi jednaka onoj na tamponu ili ulošku.

Osim toga, izuzetno je nehigijenski, nesigurno, a može biti i opasno.

Možete prouzrokovati oštećenje svoje vagine, dodatno krvarenje, kao i infekciju. Definitivno ne pokušavajte ovo kod kuće, zaključila je.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.