Željeznice FBiH radnicima isplatile po 800 KM jednokratne pomoći

Željeznice Federacije BiH danas su svojim radnicima podijelile jednokratnu pomoć u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu uslijed inflacije i rasta potrošačkih cijena.

Direktor Željeznica Federacije BiH Enis Džafić rekao je Feni da je izvršena isplata za 2.659 radnika ŽFBiH u iznosu od po 800 KM.

Napomenuo je da su jednokratnu pomoć dobili svi radnici Željeznica FBiH osim članova Uprave.

Željeznice FBiH su lider u prijevozu roba na tržištu BiH. Smatramo da Željeznice FBiH u usporedbi sa sličnim poduzećima u regiji, u zemljama koje nisu u EU, trenutno imaju najbolju poziciju kako sa financijskog aspekta, tako i s obujmom rada po kilometru pruge. Također, u ŽFBiH su veća i primanja radnika, rekao je Džafić.

Željeznice FBiH su, prema njegovim riječima, u osam mjeseci ove godine ostvarile operativnu dobit od 14,9 milijuna KM. Napomenuo je da izmiruju redovno sve svoje obaveze prema Poreznoj upravi, kao i obaveze koje su nastale u ranijim godinama.

Ono što je prijeko potrebno u cilju poboljšanja uvjeta za prijevoz robe i putnika, kako je dodao, jeste da se odvoje značajnija sredstva za modernizaciju željezničke infrastrukture u skladu sa Transportnom strategijom željezničkog prometa koju su usvojila oba doma Federalnog parlamenta.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.