Željezničar i Sarajevo u problemima oko stadiona

FK Željezničar i FK Sarajevo neće moći igrati kvalifikacijske utakmica UEFA Europske lige ukoliko stadion ne bude zadovoljavao sve infrastrukturne kriterije UEFA-e.

S obzirom na to da se približavaju termini kvalifikacijskih utakmica UEFA Europske lige koje će FK Sarajevo igrati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović – Hase”, čelnici kluba žele skrenuti pažnju na trenutno stanje najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini, koji od ljeta 2011. godine ne zadovoljava sve infrastrukturne kriterije UEFA-e.

Prošlog ljeta simpatizeri i navijači FK Sarajevo nisu bili u mogućnosti pratiti utakmice protiv Orebra i Sparte sa zapadne tribine zbog nedostatka stolica s naslonjačem. Kriteriji UEFA-e su jasni i ukoliko se stolice ne postave, ista situacija ponovit će se i ove godine, a potrebno je nadomjestiti sve nedostajuće stolice i na ostalim tribinama, priopćeno je iz FK Sarajevo.

FK Željezničar također je prijavio Olimpijski stadion “Asim Ferhatović” za svoje domaće utakmice u okviru UEFA-nih natjecanja, tako da su oba sarajevska premijerligaša suočena s istim problemom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.