Želje u Grudama: Više posla za mlade i bolje mirovine za stare

U Grudama su posljednje skupine birača u poslijepodnevnim satima izišle na birališta kako bi dale svoj glas za bolju budućnost svoga kraja i Bosne i Hercegovine, a želje su različite.

Dio stanovništva je pesimističan i ne očekuje ništa posebno nakon završetka izbora, dio se nada boljoj budućnosti u kojoj će živjeti sa svojom djecom, a dio bi volio više posla za mlade i bolje mirovine za starije osobe.

Ne očekujem ništa posebno. Ovo je samo jedna procedura i obveza, izjavila je za portal Jabuka.tv 53-godišnja Tea. Njezina majka dometnula je da su političari već “sredili” sve što su naumili i da se obični narod ne treba nadati velikim promjenama.

Što želi Posušje: Veća prava Hrvata, porodiljne naknade i da barem ne ide na gore

Voljela bih da stranka i osoba za koju dajem glas bude u funkciji koja će predstavljati hrvatski narod i uistinu zagovarati naše interese. Puno je problema, trebalo bi malo sjesti da se sve nabroji, a problem odlaska mladih je dovoljan pokazatelj cjelokupne situacije, rekla je Tea.

Mladi supružnici Darko i Anita na biralište su došli zajedno i pripadaju mlađim generacijama koje još uvijek sanjaju bolju budućnost u zemlji u kojoj žive.

Voljeli bismo da se osigura više radnih mjesta za mlade i obrazovane ljude, da ne moraju odseljavati u inozemstvo i da sve krene nabolje. Treba biti optimističan i nadati se boljemu. Mi koji smo zasad ostali ovdje nadamo se boljitku i željeli bismo i dalje ovdje živjeti od svoga rada, neopterećeni političkim i nacionalnim previranjima. Želimo i da se za Hrvate osigura ravnopravnost kao svakom konstitutivnom narodu u BiH, ali sve to neće puno vrijediti ako nemamo novih radnih mjesta i ako ljudi ne mogu živjeti od svoga poštenog rada, izjavili su mladi supružnici za portal Jabuka.tv.

Unatoč teškoćama, vjeruju da postoje političari koji mogu napraviti promjene.

Da ne vjerujemo, ne bismo izašli na glasovanje, iako gotovo do posljednjeg trenutka većini po glavi kruže misli i pitanje treba li uopće izaći na izbore. Kao što govori ona stara izreka, izbori su festival demokracije i treba ih poštivati i uvažavati. Smatram da treba izaći i nadati se boljoj budućnosti, naveo je Darko, a njegova supruga Anita dodaje da zajedno vjeruju da može bolje.

Imamo tri sina i želimo vjerovati da će moći ostati ovdje, treba biti pozitivan, zaključila je Anita.

Stariji mještanin Gruda u prolazu je komentirao da ni ovi izbori za njega ne nude neku bolju perspektivu.

Neće se ništa promijeniti, treba samo izaći na izbore da se “odradi svoje”. Ništa se ne može promijeniti, ostat će kako je bilo i može biti samo gore, ustanovio je ovaj mještanin idući na glasačko mjesto.

Starija stanovnica Gruda ipak još čuva vjeru u bolju budućnost.

Želim da se sve mijenja nabolje. Mladima treba dati posao, a nama starijima veću mirovinu, ustvrdila je umirovljenica Kata za portal Jabuka.tv.

Najveće želje Širokobriježana: Prilike za mlade i zaustavljanje iseljavanja

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.