Želite smršaviti? Ovo je ključna stvar koju morate napraviti

Ako vodite bitku s kilogramima i stalno ste na dijetama, a višak kilograma ipak imate, vrijeme je da napravite nešto potpuno drugačije. Dijete su prezahtjevne i iako se u početku osjećate odlično, s vremenom zbog njih postajete depresivni i nesretni jer život uistinu nema smisla ako stalno morate paziti što jedete i ne možete pojesti komad torte na djetetovom rođendanu ili popiti piće s društvom, prenosi Večernji list BiH.

Novo istraživanje proveo je Međunarodni časopis za pretilost koji je testirao dvije grupe ljudi. Jedna je grupa bila na strogoj dijeti 16 tjedana, dok je druga dva tjedna bila na dijeti, a dva tjedna su imali pauzu od brojanja kalorija te su to ponavljali punih 30 tjedana.

Kada druga grupa nije bila na dijeti, nisu se ‘ubijali’ u hrani već su se i dalje zdravo hranili, ali nisu brojali kalorije te su si ponekad priuštili nešto što većina dijeta zabranjuje.

Ono što se pokazalo zanimljivim je da su osobe iz druge grupe koje su bile na dijeti s pauzama izgubile više kilograma od onih koji su 16 tjedana bili na strogoj dijeti.

Zbog čega je to tako? Stručnjaci objašnjavaju da predugo držanje dijete usporava metabolizam zbog čega se gubi manje kilograma i zadržava se masnoća u tijelu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: