Zeleno svjetlo za MAP: Čović – Hrvati su ovome najviše doprinijeli

Bosna i Hercegovina u srijedu je dobila zeleno svjetlo za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP) na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a u Bruxellesu.

Program MAP predviđa savjetovanje, pomoć i praktičnu podršku prilagođene individualnim potrebama zemalja koje se žele priključiti NATO-u, javlja Fena.

Želim iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjega ministarskoga sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i pozvana BiH da dostavi svoj prvi Godišnji državni program – ANP. Koristim ovu prigodu da se iskreno zahvalim NATO saveznicima koji su na ovaj način prepoznali vjerodostojnost i naše napore tijekom proteklih godina u procesu približavanja NATO integracijama, što je u konačnici dovelo do odobravanja i aktiviranja Akcijskog plana za članstvo – MAP, izjavio je Čović nakon što je BiH dobila zeleno svjetlo.

Kako dodaje, ovo je nesumnjivo pozitivan integracijski korak za Bosnu i Hercegovinu.

Hrvatski narod Bosne i Hercegovine, koji je životno zainteresiran za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, preko svojih dužnosnika iz Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskoga narodnoga sabora, najviše je doprinio da NATO ocijeni vjerodostojnim naše napore i pozove BiH da dostavi ANP, naglasio je Čović.

U izjavi se zaključuje da Hrvatska demokratska zajednica BiH sa svojim partnerima u HNS-u ostaje do kraja privržena daljnjoj suradnji i razvoju odnosa s NATO-om, s konačnim ciljem punopravnog članstva u ovom savezu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.