Ždrijeb kvalifikacija za EURO: Hrvatska među nositeljima, BiH u drugom “šeširu”

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine u nedjelju će doznati imena protivnika u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Žrijeb kvalifikacija bit će održan u Dublinu, a reprezentacija BiH svrstana je u drugi “šešir” zajedno sa selekcijama Austrije, Češke, Danske, Njemačke, Islanda, Rusije, Švedske, Ukrajine i Walesa.

Nositelji grupa su Engleska, Nizozemska, Portugal i Švicarska, koji će kao finalisti Lige nacija biti svrstani u grupe od A do D, te Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Poljska i Španjolska.

Pedeset pet reprezentacija zemalja članica UEFA-e bit će razvrstano u pet grupa sa šest timova i pet grupa s po pet reprezentacija. Treba napomenuti da u istu grupu neće moći biti uvrštene selekcije Španjolske i Gibraltara, BiH i Kosova te Srbije i Kosova.

Kvalifikacije će se igrati od ožujka do studenoga 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije reprezentacije iz svake grupe. Preostala četiri sudionika EP-a bit će poznata nakon play-offa u kojem će nastupiti pobjednici grupa Lige nacija.

EURO 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španjolska), Kopenhagenu (Danska), Munchenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dublinu (Republika Irska), Amsterdamu (Nizozemska), Bukureštu (Rumunjska), St. Petersburgu (Rusija) i Glasgowu (Škotska).

Europsko prvenstvo počet će 12. lipnja 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. srpnja na “Wembleyu” u Londonu.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.