Ždrijeb kvalifikacija za Euro 2020: Hrvatska s Walesom, a BiH s Talijanima

Hrvatska nogometna reprezentacija je u ždrijebu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2020. izvukla od jačih protivnika izvukla je Wales, Slovačku, Mađarsku dok je BiH je izvukla Italiju, Finsku i Grčku.

U Dublinu je u nedjelju održan ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. A zadovoljni sa ždrijebom mogu biti u hrvatskoj reprezentaciji.

Uoči ždrijeba Hrvatska se našla u prvoj jakosnoj skupini, što znači da nije mogla zaigrati protiv jakih reprezentacija kao što su Francuska, Engleska, Belgija ili Španjolska. Dok se Bosna i Hercegovina našla u drugoj jakosnoj skupini, pa ju nisu mogle zapasti reprezentacije protiv Njemačke, Češke Danske, Rusije ili Švedske.

Nakon ždrijeba Zlatko Dalić, njegov stručni stožer i igrači mogu biti zadovoljni ždrijebom u Dublinu, jer su izvukli dosta povoljnu skupinu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. Naime vatreni su se našli u skupni s 5 reprezentacija, a protivnici će im biti Wales, Slovačka, Mađarska i Azerbajdžan.

Izabranici Roberta Prosinečkog su dobili dosta zahtjevnu skupinu, našli su se u skupini J sa šest reprezentacija, a protivnici će im biti Italija, Finska, Grčka, Armenija i Lihtešajn.

Pogledajte sve skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. Prve dvije momčadi u skupinama sigurno će se plasirati na Euro.

Skupina A

Engleska, Češka, Bugarska, Crna Gora, Kosovo,

Skupina B

Portugal, Ukrajina, Srbija, Litva, Luksemburg

Skupina C

Nizozemska, Njemačka, Sjeverna Irska, Estonija, Bjelorusija

Skupina D

Švicarska, Danska, Republika Irska, Gruzija, Gibraltar

Skupina E

HRVATSKA, Wales, Slovačka, Mađarska, Azerbejdžan

Skupina F

Španjolska, Švedska, Norveška, Rumunjska, Farski Otoci, Malta

Skupina G

Poljska, Austrija, Izrael, Slovenija, Makedonija, Latvija

Skupina H

Francuska, Island, Turska, Albanija, Moldavija, Andora

Skupina I

Belgija, Rusija, Škotska, Cipar, Kazahstan, San Marino

Skupina J

Italija, BiH, Finska, Grčka, Armenija, Lihteštajn

55 europskih reprezentacija u 10 skupina

Predstojeće, inače 16. izdanje europske smotre održat će između 12. lipnja i 12. srpnja 2020. godine u 12 različitih kontinentalnih gradova (London, München, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow).

Kvalifikacijski ciklus po grupnoj fazi započinje 21. ožujka i završava 19. studenoga 2019. godine. Doigravanje je na rasporedu od 26. do 31. ožujka 2020. godine.

U kvalifikacijama će se natjecati 55 reprezentacija podijeljenih u 10 skupina (pet grupa s pet reprezentacija i pet grupa sa šest reprezentacija).

Europsku završnicu kroz kvalifikacije izborit će 20 reprezentacija, odnosno dvije najbolje plasirane reprezentacije po grupi. Preostala četiri mjesta popunit će budući prvaci pojedinačnih divizija Lige nacija. Ne izbori li direktan plasman, Hrvatska se kroz Ligu nacija ne može kvalificirati na Europsko prvenstvo 2020. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.