ZDRAVO SUNČANJE: Obratite pažnju na dekolte!

Iako se zasigurno trudite da u ovim vrelim ljetnjim danima izbjegnete sve vanjske aktivnosti i radije se držite debelog hlada, nemojte zaboraviti da to nije dovoljna zaštita od sunčevih zraka.

Premda ste tijekom radnog tjedna, htjeli – ne htjeli, primorani da ne budete u većoj mjeri izloženi suncu, morate znati da vašu kožu može oštetiti čak i ona količina zraka koji prodiru kroz krošnje, prozore, a da i ne govorimo o trenucima kada prelazite ulicu na uzavrelom asfaltu. Dio koji je posebno osjetljiv čak i na minimalnu količinu sunčanja je vaš dekolte.

Znanstvenici su ustanovili da je, u odnosu na ranije generacije, danas mnogo veći broj žena koje oboljevaju od zloćudnog tumora kože, malignog melanoma, upravo u predjelu grudi. Dermatolozi smatraju da je glavni krivac za ovu pojavu to što mlade djevojke nose sve kraće i otvorenije majičice koje ovom delikatnom predjelu tijela ne pružaju skoro nikakvu zaštitu od sve opasnijeg sunčevog zračenja.

Stoga, bilo da ste na plaži ili ne, sjetite se da mažete i redovno nanosite losion sa zaštitnim faktorom od UV i UVB zraka, posebno po izuzetno osjetljivom dekolteu!

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.