Zdravko Rogić: Ljubuški slikar u Širokom Brijegu predstavlja hercegovačke motive

Samostalna izložba slika ljubuškoga slikara Zdravka Rogića bit će otvorena u ponedjeljak 10. prosinca 2018. godine u Širokom Brijegu.

Svečano otvorenje započet će u 19:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Široki Brijeg, a izložbeni postav predstavit će prof. Mate Grbavac.

Izložba je realizirana u suradnji Gradske knjižnice Široki Brijeg i Knjižnice Ljubuški, u okviru manifestacije “Advent u knjižnici”.

Svečanost otvaranja izložbe bit će uveličana prigodnim glazbenim točkama.

Svi posjetitelji Gradske knjižnice Široki Brijeg u razdoblju od 10. do 14. prosinca 2018. godine, bit će u prigodi vidjeti prekrasne motive koji dominiraju na slikama autora – stare kuće, šipci, smokve, lavanda, smilje te vodopadi Kravice i Koćuša, naveli su organizatori u priopćenju.

Ukratko o slikaru

Zdravko Rogić rođen je u Ljubuškom 19. ožujka 1954. godine. Svoje zanimanje prema slikarstvu pokazao je još u osnovnoškolskim danima kada je dobivao razne nagrade za svoja likovna djela. Prvu samostalnu izložbu imao je 1980. godine , u Hotelu “Bigeste” u Ljubuškom.

Imao je više skupnih izložbi, od kojih se nadasve ponosi na izložbu u Ljubuškom na kojoj je izlagao s poznatim akademskim slikarom Hamom Ibruljem, od kojega je zapravo i naučio razne slikarske tehnike koje i danas primjenjuje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.