Zdravko Mamić za Jabuka.tv: Preporučio bih i bratu da služi kaznu u BiH

Sa Zdravkom Mamićem razgovarali smo u Međugorju o brojnim temama.

Zbog svega što se posljednjih tjedana izdogađalo, razgovor smo morali otvoriti s “reformom pravosuđa”, kako ju je i sam Mamić nazvao.

Na početku moramo reći da se dogodilo jedno političko suđenje, jedan montirani politički proces protiv mene i članova moje obitelji. Bio sam siguran da će Vrhovni sud Republike Hrvatske poništiti tu nepravednu presudu. Kada se bude analiziralo tu presudu onda će se mnogi stidjeti da je došlo do takve situacije. Sada mi nije preostalo ništa drugo nego da iznesem i podijelim svoja saznanja i da upoznam javnost kako se Vrhovni sud igra s njihovim sudbinama, da se ljudi probude i počnu poduzimati akcije da se stanje u pravosuđu mijenja jer ono je, malo je reći, prestrašno, kazao je Zdravko Mamić na početku razgovora za portal Jabuka.tv.

Prije nekoliko dana objavljeno je kako se Kolinda Grabar-Kitarović navodno pristala kandidirati za predsjednicu Republike Hrvatske tek kada je Mamić pristao kompenzirati visoku plaću koju je ranije primala u NATO-u, na što Mamić odgovara:

To je jedna čista špekulacija i neistina. Poznavali smo se, a nakon što je postala predsjednica s njom nisam imao nikakvih kontakata. Ženi se jednostavno željelo napakostiti i željelo ju se kompromitirati svim sredstvima pa eto bilo je zgodno da ju se i kontaminira s povezivanjem s tzv. “kompromitiranim” Mamićem.

Prošli tjedan u Međugorju ga je posjetio i brat Zoran.

Bratka koji je bio trener Dinama nisam vidio sedam do devet mjeseci. Bio je na raspravi u Osijeku i produžio je kod mene u Hercegovinu da me vidi, da se konzultiramo oko svega. Nakon toga se vratio u Hrvatsku pa je otišao u Dubai gdje je bio trener i otišao je posložiti neke stvari i priprema se za situaciju odsluženja svoje zatvorske kazne. Ovo se sve pretvara u reality-show, Mamić ušao – Mamić izašao, sutra će biti Mamić piškio – Mamić kakio, kazao je Zdravko Mamić.

Mamić je za naš portal još jednom potvrdio da će u slučaju bilo kakvog odsluženja kazne to obavljati u BiH, a to bi preporučio i bratu. Ipak, ističe kako je to Zoranov osobni izbor i u ovom trenutku još ne zna kakav će on biti.

Povezivalo ga je se s klubovima u Hercegovini, u javnosti se prvo govorilo da preuzima Zrinjski, pa Široki Brijeg, pa GOŠK, a u posljednje vrijeme spominje se i Posušje. Prije pandemije koronavirusa bio je i čest gost na stadionima ovih klubova. Ima li istine u tome?

Bilo je tih raznoraznih ideja, međutim ja sam ih u startu sve otklonio jer moje sve aktivnosti su vezane isključio za Dinamo. Ovdje sam pomogao kome sam god mogao, ali nisam želio izravan angažman jer bi me on onda doveo u žižu zanimanja, a meni ovdje treba prvenstveno mir i nisam razmišljao niti se želim aktivirati ni u jednom klubu, komentirao je Mamić za portal Jabuka.tv.

Suci i pravosuđe, boji li se za svoj život, s kim se sastajao u Širokom Brijegu, komentar na Dinamove igre u Europi, razlika između bh. i hrvatskog nogometa, koliko mu znači vjera, kakvi su mu daljnji planovi – samo su neke od tema o kojima smo razgovarali sa Zdravkom Mamićem, a sve možete pogledati u videoprilogu.

(www.jabuka.tv)

Autor

Luka Šurkalović

Zbog ljubavi prema sportu završio u novinarstvu. Okušao se na televiziji i radiju, ali ga pisanje najviše usrećuje.29 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.