Zdravko Mamić izašao iz Remetinca: Hrana i smještaj su iz 16. stoljeća

Zdravko Mamić napustio je zatvor u Remetincu točno mjesec dana nakon što je opet uhićen.

“Prvo moram pozdraviti svoje svoje cimere, učinili su mi boravak lakšim, dobio sam nove prijatelje. Hvala osoblju zatvora, veliki su profesionalci, no hrana je kao iz 16. stoljeća, država mora popraviti stanje, Nisam ništa jeo, skinuo sam šest-sedam kilograma”, rekao je ispred Remetinca, prenosi Hina.

“Pričao bih vam satima, otvorio bih vam dušu, nisam imao pravo sudjelovati u ničemu, jedva čekam optužnicu da se obranim. Uspješno ću se obraniti”, rekao je Mamić nakon izlaska. “Ako moja radna zajednica želi popiti piće, otišao bih u kafić s njima. Idem sa njima to su moji najdraži ljudi, idemo u kafić, bio sam im dobar šef i vole me”, dodao je dok su okupljeni skandirali “Zdravko, Zdravko”.

Mamić o iskustvima u zatvoru: hrani, osoblju, cimerima…. više: http://bit.ly/1ZfqYBe

Posted by HRT Vijesti on 18. prosinca 2015

Nova Uskokova istraga protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija, objavljeno je tada. Tzv. porezni Uskok navodno je utvrdio da je iz Dinama preko off shore tvrtki od 2004. izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti. Upravo su za taj dio priče, po sumnjama tužiteljstva, bili zaduženi Mamićev sin Mario te dvojica uhićenih poduzetnika Krota i Stipančić.

Tužiteljstvo sumnja da je Mamić, kao izvršni dopredsjednik i član uprave GNK Dinamo, u razdoblju od prosinca 2004. do travnja ove godine, povezao u zločinačko udruženje Vrbanovića, kao glavnog direktora i člana uprave Dinama, svog sina, Krotu i Stipančića kao voditelje poslovanja ili prokuriste tvrtki iz Švicarske, Arapskih Emirata, Velike Britanije i Hong Konga, prenosi Hina.

Mamić je sa sinom, Krotom i Stipančićem navodno dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora između Dinama i tvrtki iz Švicarske, Velike Britanije i Hong Konga o preuzimanju nepostojećih dugovanja GNK Dinamo prema igračima te za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača, koje su u ime GNK Dinamo potpisivali Mamić i Vrbanović.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

Komentiraj: