Zdravko Čolić iznenadio priznanjem: Ljubio je članicu grupe ABBA

Jedan od najpopularnijih regionalnih pjevača Zdravko Čolić (70) oduvijek je slovio kao veliki zavodnik.

Čolić je otkrio da se 1973. godine kada je na Eurosongu u Luksemburgu predstavljao Jugoslaviju s pjesmom “Gori vatra” spetljao s Fridom Lyngstad (75) koja je bila prateći vokal švedskoj senzaciji, grupi ABBA.

Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Pjesmi Eurovizije, gdje bih drugo. Poslije je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cijele te trodnevne idile osjetio upotrebljenim poput instant-juhe. Skuhaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to, ispričao je pjevač jednom prilikom.

A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i svijeće i cvijeće, kockaste zavjesice i stolnjaci, pečena riba u foliji s bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, luđačka strast, koja se dogodi između muškarca i žene, je izostala.

Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani, dodao je Čolić koji je kasnije promijenio priču, a zbog susreta sa Šveđankom skoro je zakasnio na nastup.

Detalji o njihovoj romansi ostali su tajna, a popularni Čola već je 20 godina u braku sa suprugom Aleksandrom s kojom ima dvije kćeri.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.