Zbog zločina 74 godine zatvora visokim dužnosnicima Vlade SRJ i vojske Jugoslavije

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) pravosnažno je danas osudio bivšeg potpredsjednika Vlade SRJ Nikolu Šainovića na 18 godina zatvora, policijskog generala Sretena Lukića na 20, generale VJ Nebojšu Pavkovića na 22 i Vladimira Lazarevića na 14 godina zatvora za zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Generalu Pavkoviću, bivšem zapovjedniku Treće armije Vojske Jugoslavije, potvrđena je prvostupanjska presuda od 22 godine zatvora, javio je Tanjug. Šainoviću je kazna smanjena s 22 na 18 godina, načelniku stožera MUP-a na Kosovu Lukiću s 22 na 20, a Lazareviću, načelniku stožera Prištinskog korpusa, s 15 na 14 godina.

Optužnicom je bio obuhvaćen i bivši predsjednik Srbije Milan Milutinović, koji je prvostupanjskom presudom oslobođen krivice po svim točkama optužnice i na tu odluku nije bilo žalbi.

Bivši načelnik Generalštaba VJ Dragoljub Ojdanić osuđen je u istom predmetu na 15 godina zatvora, i također nije bilo žalbi. Ojdanić je prošle godine izašao iz zatvora, jer je odslužio dvije trećine dosuđene kazne. (Fena) 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.