Zbog salmonele s tržišta se povlači Ledo pileće usitnjeno meso – Jabuka.tv

Zbog salmonele s tržišta se povlači Ledo pileće usitnjeno meso

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske objavilo je kako se s tržišta povlači Ledo Pileće meso usitnjeno od 500 grama, zamrznuti proizvod s datumom zamrzavanja 10. srpnja 2015. i rokom upotrebe do 9. srpnja 2016., jer je u mesu pronađena bakterija iz roda Salmonela.

Proizvođač je tvrtka Mesfino iz Čazme, a Ledo je distributer proizvoda.

Kako se navodi u objavi Ministarstva, putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja o nalazu bakterija iz roda Salmonela u zamrznutom usitnjenom pilećem mesu (prisutnost u 25 g).

Mikrobiološkom analizom proizvoda utvrđeno je da on ne udovoljava Uredbi EZ 2073/2005, prema kojoj se ne dozvoljava prisutnost bakterija iz roda Salmonela spp. u mljevenom mesu i mesnim pripravcima od mesa peradi stavljenima na tržište tijekom njihovog roka trajanja, navodi se u objavi Ministarstva iz kojeg napominju kako dostatna termička obrada hrane inaktivira uzročnika.

Ledo je također obavijestio potrošače o povlačenju navedenog proizvoda, te ih poziva da ih kontaktiraju ukoliko imaju navedeni proizvod kako bi im se omogućila zamjena za drugi ili povrat novca.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.