Zbog prekomjerne težine ne može zavezati pojas u automobilu

U automobilima ne postoji pojas kojim bi se mogao vezati Svetislav Blagojević Frnja (67), jer ovaj Jagodinac, iz Srbije, ima gotovo 200 kilograma.

Za njegov slučaj nije “čuo” ni Zakon o sigurnosti prometa, iako ima čak 353 člana.

Policija me je zaustavila u nedavnoj raciji. Pisali su mi kaznu, jer nisam vezao pojas. Pokazao sam im da ga ne mogu vezati, ali mi je policajac rekao da ću, ipak, morati platiti kaznu. Pošto nisam htio potpisati zapisnik, napisao mi je prijavu pa ću morati kod suca za prekršaje, kaže Blagojević za “Novosti”.

U Agenciji za sigurnost prometa rekli su da je točno da Zakonom o sigurnosti prometa nije propisano rješenje ovog problema, da je policajac u pravu, jer svi moraju koristiti pojas i da će biti kažnjeni ako to ne učine.

Blagojević bi trebalo produžiti svoj pojas da automobil potom odveze na ispitivanje i plati atest za pojas.

U Agenciji su još dodali da im se još nitko iz Srbije nije obratio zbog ovog problema.

Zašto sam onda kupio automobil? Vozačku dozvolu imam gotovo pola stoljeća, bez problema prolazim sve liječničke preglede prilikom produženja vozačke dozvole, automobilom upravljam bez naočala. Pojas ne mogu koristiti više od 10 godina. Čak i da produžim pojas u svom automobilu, kako ću to da učinim kao suvozač u taksiju ili kad me poveze prijatelj, pita se Blagojević i dodaje da ne postoji putnički automobil u koji može da se uvuče na zadnje sjedište, osim kad je riječ o kombiju.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.