Zbog pisma Messiju, ali i prijetnji i pritisaka otkazana pripremna utakmica Argentine

Argentinski nogometaši odbili su otputovati na prijateljsku utakmicu u Izrael.

Pripremna utakmica između nogometnih reprezentacija Izraela i Argentine, planirana za subotu u Jeruzalemu, neće se odigrati odlukom Argentinskog nogometnog saveza. Argentina, koja će na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Hrvatske, trebala je nakon te utakmice otputovati u Rusiju.

Zbog prijetnji i polemike nastale oko stanja u Palestini utakmica se neće igrati. Izbornik Sampaoli traži odigravanje jedne utakmice u Barceloni, navode argentinske sportske novine Ole.

Nogometaši Argentine pripremaju se za Svjetsko prvenstvo u Barceloni te su u četvrtak trebali putovati u Izrael na posljednju pripremnu utakmicu uoči natjecanja u Rusiji.

Izrael je namjeravao organizirati utakmicu u Jeruzalemu što je potaknulo protivljenje Palestinaca koji su tu namjeru “smatrali političkim oruđem”. Palestinski nogometni savez bio je uputio pismo Argentinskom nogometnom savezu u kojem je tražio da otkazivanje utakmice.

Španjolske novine AS pišu kako su se igrači sastali s predsjednikom svog saveza Caludijem Tapiom te mu priopćili odluku da ne žele ići ondje u strahu od prosvjeda.

U ponedjeljak se spominjalo moguće paljenje Messijevih dresova i fotografija, a 70 djece izbjeglica je poslalo pismo u kojem su naveli kako je stadion Teddy Kollek u zapadnom Jeruzalemu izgrađen na mjestu gdje je srušeno njihovo selo.

To je sada iza nas, otkazivanje je bila dobra stvar. Razum i naša sigurnost su na prvom mjestu. Mi smo smatrali kako je neodlazak prava stvar, rekao je Gonzalo Higuain za ESPN.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.