Zbog “palca gore” završio na sudu i mora platiti pozamašnu odštetu

Kanadski farmer iz Saskatchewan-a mora platiti više od 82.000 kanadskih dolara (56.655 eura) odštete nakon što je sud presudio da je emoji ‘palac gore’ dovoljan za prihvaćanje ugovornih uvjeta.

Spor se dogodio između Chrisa Achtera, vlasnika poljoprivredne kompanije Swift Current, i kupca koji je poslovao s njim već nekoliko godina. Kupac je poslao Achteru fotografiju ugovora o kupnji lana, a on je kao odgovor poslao emoji palca gore.

Kasnije, kada je došlo vrijeme za isporuku lana, kupac nije dobio narudžbu. Kupac, poznat kao South West Terminal, tvrdio je da je emoji palca gore značio prihvaćanje ugovornih uvjeta. S druge strane, Achter je tvrdio da je koristio emoji samo kako bi pokazao da je primio ugovor, a ne da bi izrazio pristanak.

Sudac T.J. Keene je u sažetku presude zaključio da je Achter koristeći emoji palca gore implicirao pristanak na ugovorne uvjete. Keene je naglasio da je zahtjev za potpisivanje ugovora bio ispunjen putem emoji-ja koji je poslan s Achterovog mobilnog telefona.

(www.jabuka.tv | Foto: CNN)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.