Zbog odluke iz Republike Srpske neizvjestan nastavak nogometnog prvenstva BiH

Nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH je neizvjestan budući da vlasti u Republici Srpskoj planiraju tek početkom srpnja preispitati mjere uvedene zbog sprječavanja širenja koronavirusa, dok je pak Nogometni savez BiH planirao prve susrete u lipnju.

Prema dopisu koji je ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić dostavio Nogometnom savezu toga entiteta, odluku o zahtjevu za nastavkom natjecanja donijet će Stručni tim koji je već razmatrao ovo pitanje.

Naglašavamo da bi se, imajući na umu trenutačnu epidemiološku situaciju, tek od prvog srpnja 2020. godine moglo razmatrati postupno povlačenje mjera po ovome pitanju, napisao je ministar Šeranić.

U ovome entitetu je naglo porastao broj zaraženih osoba i u ponedjeljak je zabilježeno 69 novih pozitivnih slučajeva na testiranju na bolest covid-19.

Ministar zdravstva je pojasnio kako se u Republici Srpskoj planira postupno povlačenje mjera koje su trenutačno na snazi te da svaki korak prema ublažavanju ograničenja ili povlačenja određene mjere zahtijeva procjenu epidemiološke situacije u tom trenutku. On nije mogao procijeniti kakva će biti situacija u sljedećim mjesecima, nego tek da će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Potkraj travnja vodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine predstavilo je plan o nastavku natjecanja u Premijer ligi početkom lipnja i odigravanja utakmica kupa, no konačna odluka o tome nije donesena jer ovisi i o mjerama vlasti prema epidemiji koronavirusa. Bilo je predviđeno da prvenstvo počne 7. lipnja, a do kraja prvenstva klubovi Premijer lige BiH trebali bi odigrati 11 ligaških kola.

Do prekida natjecanja lider na ljestvici bila je momčad Sarajeva s 45 bodova ispred drugoplasiranog Željezničara s tri boda manje. Trećeplasirani Zrinjski ima 38 bodova.

(Hina)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.